NYESTE
Født:
1970, USA

Lisa Genova

Født i USA. Bor i Cape Cod, USA. Har en MA i biopsykologi. Ph.D i ‘Neuroscience’

 

Bibliografi

2009  Stadig Alice

2011  Et helt nyt liv

2013  Livet efter dig

2015  Inside the O’Briens *

2018 En sidste melodi

 

*) ikke oversat til dansk

 

En sidste melodi af Lisa Genova

af Vibeke Holm Andersend. 22. september 2018
Lisa Genova har gjort det til sit speciale at skrive romaner om personer, der rammes af alvorlig sygdom. Hun blev for alvor kendt for bogen (og filmen) ’Stadig Alice’, som handler om Alzheimers, senest har hun skrevet ’En sidste melodi’ om den frygtelige sygdom ALS, en sygdom, der ikke kan helbredes. Stephen Hawking er nok […]

Stadig Alice af Lisa Genova

af Ann-Kristined. 14. april 2015
Hvordan påvirker Alzheimer en ramt kvinde og hvordan påvirker den hendes liv, heriblandt familie, arbejde og vaner? Genova har med “Still Alice” skrevet en fantastisk stærk historie, som ingen bør være foruden. Jeg hørte først for alvor om den for nylig, da filmatiseringen har været nomineret til utallige store filmpriser og vidste med det samme, […]

Et helt nyt liv af Lisa Genova

af nordstrandend. 17. december 2011
Lisa Genova slår hovedet på sømmet – og rammer lige ind i det fortravlede liv, som mange af os har. Vi knokler derudaf på jagt efter påskønnelse, penge, magt, uafhængighed, i-pads, de nyeste telefoner og de mest eksotiske ferier. Men hvad er det lige vi har gang i? Sarah er gift med Bob, småbørns-mor til […]

Et helt nyt liv af Lisa Genova

af Jette S. F. Holstd. 29. oktober 2011
Sarah er 37 år. Hun er lykkelig gift med Bob, har en strålende karriere som underdirektør i HR-afdelingen i firmaet Berkley, 3 børn, et dejligt hus i den velstående forstad Welmont og et fritidshus i Vermont. Dagene er travle, men heldigvis er Bob ligeså karriereorienteret som hun, så de udgør et godt team. Men en […]

Et helt nyt liv af Lisa Genova

af Vibeke Holm Andersend. 12. oktober 2011
Hun har for travlt. Arbejder 80 timer om ugen, samtidig med at hverdagen med 3 små børn skal fungere. Hvert minut skal udnyttes, har man 5 minutter kan man lige nå at besvare en mail, sende en sms, foretage en opringning. Sarah spilder aldrig sin tid. Hun er et udpræget konkurrencemenneske, og der skal være […]

Stadig Alice af Lisa Genova

af Ulla Weishauptd. 21. december 2009
En fantastisk bog, som rører ved ens følelser i den grad, så jeg sidst i bogen måtte finde mine kleenex frem. Vi følger Alice Howland, profosser på Harvard i kognitiv psykologi og international anerkendt foredragsholder, mor til 3 voksne børn og gift med John der også er forsker og med hvem hun har udgivet videnskabelige […]