NYESTE
Født:
1944, USA

Lisa Alther

Født i Tennessee, USA og uddannet ved Wellesley College i Massachusetts.

Mange af hendes bøger foregår i Tennessee og hendes bøger sætter ofte fokus på den personlige udvikling samt seksualitet. I 1976 fik hun sit gennembrud med romanen “Kinflicks” (dansk: Levende Billeder) og dette var en komisk roman, som handler om en kvindes oplevelser gennem livet.

Hendes forfatterskab er præget af realistiske skildringer af miljøet og hendes karakterers psyke. Hendes værk “Birdman and the Dancer” fra 1993(dansk: Fuglemand og Danserinden) er ekseperimenterende fra hendes side af og denne er illustreret af Francoise Gilot.

Kilde: Gads Udenlandske Forfatter Leksikon

Bibliografi

1976  Levende billeder

1981  Arvesynder

1984  Andre kvinder

1990  På fast grund

1993  Fuglemand og Danserinden (illustreret) 

1995  Fem minutter i himlen

 

Arvesynder af Lisa Alther

af Christina Andersend. 16. april 2004
”Arvesynder” er en generationsroman om De Fem, som vokser op i en lille by i Tennessee i 1950erne. Børnenes leg er upåvirket af sociale og racemæssige forskelle, men de voksnes verden trænger sig ubønhørligt på. Romanen strækker sig fra 50erne til 70erne og er skrap og sarkastisk, så man til sidst ikke længere ved, hvem […]