NYESTE
Født:
1827, USA

Lewis Wallace

Født i staten Indiana, USA.

Han var officer i den amerikanske borgerkrig, den Mexicansk-amerikanske krig 1846-47, og generalmajor i oprørsgeneral Juárez’ oprør mod den franske kejser Maximillian i Mexico, samt USA’s ambassadør til Tyrkiet 1881-85. Indimellem dette fandt han også tid til at skrive, fx den verdensberømte ”Ben Hur” fra 1880, mens han var guvernør i New Mexico. Han var derudover også jurist.

Døde 1905

Bibliografi

1873  The Fair God*

1880  Ben Hur

1888  The Boyhood of Christ*

1893  The Prince of India*

1897  The Wooing of Malkatoon*

 

Ben Hur af Lewis Wallace

af jcgd. 13. september 2012
Jeg læste den som ung, har husket den siden, og er vældig glad for at have læst den igen, for Ben Hur er en klassisk dramatisk historie med had og kærlighed som ingredienser, tilsat et kraftigt stænk af religion og befrielseskamp. Er man glad for kulørt drama og/eller romersk historie, så bør denne bog læses. […]