NYESTE
Født:
1976, Danmark

Leonora Christina Skov

Født i Hillerød og opvokset i Helsinge. Bor på Frederiksberg.

Cand.mag. i litteraturvidenskab. Kritiker og kulturskribent på Weekendavisen og Smagsdommer på DR2.

Bibliografi

2003  Rygsvømmeren

2006  Alice i Eventyrland (gendigtning)

2007  Champagnepigen

2008  Glashuset (erindring)

2010  Silhuet af en synder

2012  Førsteelskeren

2015  Hvor intet bryder vinden

2018  Den, der lever stille

 

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af newyorkcitygirld. 13. september 2018
”Den, der lever stille” er en autofiktiv roman om en barndom med dattermobning, en mor der virker psykisk ustabil og en far, der uvist af visse årsager altid tager sin kones parti. Leonora Christina Skov vokser op i et parcelhuskvarter i Helsinge. På ydersiden er det helt som det skal være: et rent hus med […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af Ann-Kristined. 18. marts 2018
Hvordan finder man sit egentlige selv efter en ensom barndom med forældre, som ikke kan finde ud af at vise at de elsker én og hvordan er det som forfatter at nedfælde sin egen livshistorie på papir? Skov, som blandt andet er forfatterinden bag romanerne “Silhuet af en synder” fra 2010 og “Hvor intet bryder […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af nordstrandend. 21. februar 2018
Smuk i al sin smerte – det er den umiddelbare følelse, jeg står tilbage med efter at have slugt Leonora Christina Skovs ”Den, der lever stille”. Bogen lader sig svært referere, da det er en hel barndom, ungdom og voksenalder, der befolker siderne i bogen. Der er kælet for detaljerne med en gedigen indbinding, et […]

Den, der lever stille af Leonora Christina Skov

af Vibeke Holm Andersend. 3. februar 2018
Christina Skov vokser op i et parcelhus i Helsinge, i et pænt hjem, hvor alt er i orden, i hvert fald på overfladen. Det betyder rigtig meget, hvad naboerne tænker om familien – facaden er vigtig. Hun oplever gennem sin barndom at være uelsket af forældrene – hun lægger meget mærke til ting der bliver […]

Hvor intet bryder vinden af Leonora Christina Skov

af Christian Møgeltoftd. 5. maj 2015
I Agatha Christies pragtfulde krimi “Ten Little Niggers” fra 1939 inviteres 10 mennesker ud på en øde ø og myrdes én for én. I sin nye roman, “Hvor intet bryder vinden” lader Leonora Christina Skov syv kunstnere og forskere sejle ud på en øde ø og tager livet af dem efter tur. Men her stopper […]

Alice i Eventyrland af Leonora Christina Skov

af Ann-Kristined. 23. maj 2014
Hvordan var det nu lige at Alice havnede i eventyrland? Og hvordan kan man dog gendigte en sådan klassiker så at børn nutildags kan relatere til den? Alice keder sig frygteligt en dag hvor hun sidder ude i haven med sin søster. Pludselig ser hun kanin løbe forbi og hun forsøger at følge efter den. […]