NYESTE
Født:
1960, Danmark
Fotograf:
Sanne Berg

Lene Kaaberbøl

Opvokset i Malling. Bor i Århus.

Cand.mag i engelsk og dramaturgi fra Århus Universitet. Har tidligere arbejdet som gymnasielærer, reklametekstforfatter, oversætter og forlagsredaktør. Ejer forlaget Phabel & Plott ApS.

“Tina og Sunny” (1975) udkom oprindeligt med titlen “Den første bog om Tina og hestene”, “Tina og Handsome Joy” (1975) som “Den anden bog om Tina og hestene”.
“Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager” er skrevet sammen med Mette Finderup.
“Drengen i kufferten”, “Et stille umærkeligt drab” og “Nattergalens død” er skrevet sammen med Agnete Friis.

Læs mere her.

Bibliografi

1975  Tina og Handsome Joy (børnebog) 

1975  Tina og Sunny (børnebog) 

1976  Tinas hestepensionat (børnebog) 

1976  Tinas rideskole (børnebog) 

1988  Morgenlandet

1992  Sølvhesten – historien om Katriona Teresadatter (børnebog) 

1993  Den nat Kristian blev til (billedbog) 

1994  Det år Kristian fik en lillesøster (billedbog) 

1994  Hermelinen – historien om Katriona Trivallia (børnebog) 

1994  Jagten på den gyldne trøffel (billedbog) 

2000  Isfuglen – historien om Katriona Bredinari (børnebog) 

2000  Skammerens datter (børnebog) 

2001  Skammertegnet (børnebog) 

2001  Slangens gave (børnebog) 

2002  Den grusomme kejserinde (børnebog) 

2002  Grøn magi (børnebog) 

2002  Havets ild (børnebog) 

2002  Salamanderens hjerte (børnebog) 

2002  Stilnerens musik (børnebog) 

2003  Den gyldne føniks (børnebog) 

2003  Skammerkrigen (børnebog) 

2003  Stenfalken (børnebog) 

2003  Uglens skygge (børnebog) 

2003  Ørnekløer (børnebog) 

2006  Marsmanden og andre fortællinger fra Sogneager (fortællinger) 

2006  Skyggeporten (ungdomsbog) 

2008  Drengen i kufferten

2009  Sirene (graphic novel) 

2010  Et stille umærkeligt drab

2010  Ildprøven (fra 10 år) 

2010  Kadaverdoktoren

2011  Nattergalens død

2011  Vildheks: Kimæras hævn

2012  Vildheks: Blodsungen

2013  Den betænksomme morder

2013  Det levende kød

2013  Vildheks: Fjendeblod (fantasy) 

2014  Vildheks: Genkommeren (fantasy) 

 

Slangens gave af Lene Kaaberbøl

af Michelle H. Lindbergd. 28. april 2015
Efter at have set filmen ”Skammerens Datter” var Skammer-universet lige pludselig endnu mere spændende, så derfor vendte jeg med glæde tilbage til Dina og Davins historie. Denne gang, i bog nummer tre, kommer Dinas far pludselig og gør sin entre, men det er ikke en entre som alle er lige glade for og det skaber […]

Vildheks: Genkommeren af Lene Kaaberbøl

af Michelle H. Lindbergd. 13. marts 2015
Den sidste bog om Clara og hendes vildhekseliv er pakket med handling og det er godt, for med en historie der har haft cliff-hangers i de sidste 2-3 bøger så er der efterhånden brug for en afslutning. Bravita Blodsunge er vendt tilbage og kæmper bravt for at få sit liv fuldkomment tilbage, så hun kan […]

Vildheks: Fjendeblod af Lene Kaaberbøl

af Michelle H. Lindbergd. 8. marts 2015
Anden sidste bog om Clara og hendes vildhekseliv begynder lige hvor den forrige sluttede, og det giver handlingen et rigtig godt afsæt. For med den slutning i forrige bog er der en hel del spørgsmål som stadig venter på at blive afklaret, og det var også hvad jeg håbede på ville ske med denne bog. […]

Sirene af Lene Kaaberbøl m.fl.

af Splintd. 2. marts 2015
Et grafisk og meget anderledes romanalbum. De specielle og dystre illustrationer gir en dybde og en vinkel til historien som virker meget voldsom. Der følger også musik med via et usbstik. Så man får en hel pakke og en meget visuel fortælling. Bogen henvender sig til større teenagere og voksne med smag for tegneserier. Den […]

Vildheks: Blodsungen af Lene Kaaberbøl

af Michelle H. Lindbergd. 23. februar 2015
Clara fylder tretten år, og det er et stor skridt for en vildheks, for det betyder en slags prøve for at vise hun er en rigtig vildheks. Der er bare det at Claras mor er meget imod at Clara skal være vildheks. Der sker da også en hel del ting og sager på Claras fødselsdag, […]

Den betænksomme morder af Lene Kaaberbøl og Agnete Friis

af Michelle H. Lindbergd. 27. januar 2015
Bagsideteksten til den her bog er meget kort, og det siger lidt om bogen i sig selv. Jeg var ret glad for de tre første krimier om Nina Borg, og blev positivt overrasket over at Lene Kaaberbøl faktisk også kunne skriver krimier, med lidt hjælp fra Agnete Friis. Men i deres fjerde (og hvad jeg […]