NYESTE
Født:
1950, Danmark
Fotograf:
Mik Eskestad

Leif Davidsen

Født i Otterup på Fyn.

Uddannet journalist i 1976. Har bl.a. arbejdet som korrespondent i Moskva for Danmarks Radio.
Modtog “De Gyldne Laurbær” i 1991 for “Den sidste spion” (1991).
“Den russiske trilogi” (1997) er en samlet udgave af “Den russiske sangerinde” (1988), “Den sidste spion” (1991) og “Den troskyldige russer” (1993).
“Den spanske duo” (2002) består af “Uhellige alliancer” (1984) og “Lime’s billede” (1998).

Læs mere på forfatterweb.

Bibliografi

1984  Uhellige alliancer

1988  Den russiske sangerinde

1991  Den sidste spion

1993  Den troskyldige russer

1995  Forræderen – og andre historier (noveller) 

1996  Den serbiske dansker

1997  Den russiske trilogi (samlet udg.) 

1998  Lime’s billede

2001  De gode søstre

2002  Den spanske duo (samlet udg.) 

2002  Dostojevskijs sidste rejse (rejseerindringer)

2004  Fjenden i spejlet

2006  Balkan-trilogien (samlet udg.) 

2006  Den ukendte hustru

2008  På udkig efter Hemingway

2010  Min broders vogter

2011  Utahs bjerge og andre historier (noveller) 

2013  Patriarkens hændelige død

2014  Steinbecks spøgelse: Jagten på en forfatter (rejseerindringer)

2015  10 Minutter i vor tid (noveller)

2016  Djævelen i hullet

2017  Ravnens rede

 

Djævelen i hullet af Leif Davidsen

af Christian Møgeltoftd. 11. december 2017
“Denne bog er fiktion, men det ville være temmelig absurd at påstå, at den ikke bygger på faktiske forhold i Rusland…” Således efterskriften i “Djævelen i hullet”. Næppe mange nulevende danskere kender forholdene i Rusland så godt og dybt som Leif Davidsen, og det er der kommet en både ærlig og kærlig introduktion til den […]

Den ukendte hustru af Leif Davidsen

af Lars Poulsend. 6. december 2017
En spændende historie fra Leif Davidsens hånd. Ikke hans bedste, men stadig spændende og interessant. Få kender vel Rusland så godt som Leif Davidsen, og det er endnu en gang her handlingen udspiller sig. Den danske forretningsmand og tidligere jæger-soldat Marcus er med sin russiske kone, Nathalie, taget på flodrejse i hendes gamle hjemland. Undervejs […]

Djævelen i hullet af Leif Davidsen

af Lars Poulsend. 16. november 2017
Det er ved at være mange år siden jeg sidst læste en bog af Leif Davidsen, og efter “Djævelen i hullet” kan jeg godt undre mig over hvorfor jeg har ventet så længe. Davidsen skriver i denne bog om muligt endnu bedre end jeg husker det. “Djævelen i hullet” er en spændingsroman der omhandler forræderi […]

Ravnens rede af Leif Davidsen

af Bjarne Jensend. 10. november 2017
Susanne Carlsen er hovedpersonen i Leif Davidsens nye roman, “Ravnens rede”, en gotisk fortælling. Hun er over de 50 og freelance journalist, fordi hun blev fyret fra den avis hun arbejdede på. Hun hutler sig igennem tilværelsen med småjobs og et par samtalebøger og går fra den ene lånte lejlighed til den næste. Manden har […]

Djævelen i hullet af Leif Davidsen

af Knud Hoved. 2. oktober 2017
Leif Davidsen har gjort det igen. Han har skrevet endnu en politisk spændingsroman. Denne gang er handlingen igen henlagt til Rusland. Vel at mærke det moderne Rusland. Vi møder den danske efterretningsagent John Arnborg, som har været forsvundet i mere end 20 år. Hans danske datter Laila bestyrer en campingplads i Danmark. Hun var kun […]

Djævelen i hullet af Leif Davidsen

af Bjarne Jensend. 15. januar 2017
Leif Davidsen leverer igen en realistisk og spændende historie i sin 13. roman. Det meste af hand­lingen foregår atter i Rusland, og vi får en fremragende aktuel fortælling med afsæt i den nuværende politiske situation i landet. Det er herligt, at man i 2016 stadig kan få en spionhistorie med forbin­delser til den kolde krig, […]