NYESTE
Født:
1953, Norge

Lars Saabye Christensen

Født i Oslo, Norge.
Modtog Nordisk Råds litteraturpris i 2002 for “Halvbroderen” (Halvbroren).

Læs mere her.

Bibliografi

1976  Historien om Gly (digte) *

1977  Amatøren *

1978  Kamelen i mitt hjerte (digte) *

1979  Jaktmarker (digte) *

1980  Billettene *

1981  Jokeren *

1982  Paraply (digte) *

1984  Beatles

1985  Blodets bånd *

1986  Colombus’ ankomst (skuespil) *

1986  Åstedet (digte) *

1987  Sneglene *

1988  Herman (ungdomsbog) 

1989  Stempler (digte) *

1989  Vesterålen (digte) 

1990  Bly

1992  Drengen der ville være med på holdet (børnebog) 

1992  Ingens (noveller) 

1993  Den akustiske skyggen (digte) *

1994  Mekka (skuespil) *

1995  Jubel

1996  Den andre siden av blått (digt) *

1997  Den misundelige frisør (noveller) 

1999  Falleferdig himmel (digte) *

1999  Kongen som ville have mere end en krone (børnebog) 

1999  Noen som elsker hverandre (noveller) *

1999  Pasninger (digte) *

1999  Under en sort paraply (udvalgte digte) *

2000  Mann for sin katt (billedbog) *

2000  Pinnsvinsol (digte) *

2001  Halvbroderen

2003  Maskeblomstfamilien

2003  Sanger og steiner (digte) *

2004  Oscar Wildes elevator (noveller) 

2005  Modellen

2006  Saabyes cirkus

2009  Åbent hus

2010  Bernhard Hvals fortalelser

2016  Sande glæder (sammen med Stian Hole) (billedbog for voksne)

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Sande glæder af Lars Saabye Christensen og Stian Hole

af Sanne78d. 12. februar 2018
Sande glæder Hvad er der glæde i? I at rejse, at vaske op, se ud af vinduet eller i omvejene. Livet er fyldt med små glæder som vi ikke altid genkender i dagligdagen, men Lars Saabye Christensen og Stian Hole har i denne meget enkle, men stadig smukke bog, formået at sætte ord på nogle […]

Bernhard Hvals fortalelser af Lars Saabye Christensen

af Niels Hiortd. 13. maj 2012
  Bernhard Hval blev født i år 1900, en tid hvor moral og sømmelig optræden havde særdeles stor betydning for menneskers anseelse og værdighed. Som søn af en ambitiøs og velhavende fabrikant havde han de bedste forudsætninger for et succesfuldt liv. ‘Hvals Nålefabrik’ blev til ‘Hvals Industrier’ og Bernhard blev kørt i skole med hestedrosche. […]

Bernhard Hvals fortalelser af Lars Saabye Christensen

af Christian Møgeltoftd. 20. november 2011
“Røvhøvl, fissedrøbel og røjser!” Undskyld, kære ven, men dette og oceaner af lignende obskøne udbrud udgør simpelt hen den røde tråd gennem Lars Saabye Christensens “Bernhard Hvals fortalelser”. En 519 sider lang kraftudladning, der efterlader læseren lettere svedig med et betuttet smil om læberne. I 1980 sidder den 80-årige læge Bernhard Hval i sin ensomme […]

Åbent hus af Lars Saabye Christensen

af mariemaried. 9. oktober 2009
Vi befinder os i Oslo i 1990’erne. Det unge par Cathrin og Will har efterhånden boet sammen i 4 år, og det går jo godt alt sammen. Hun arbejder på et reklamebureau, han er manuskriptforfatter og de elsker hinanden. Alligevel er det som om, der er noget der mangler. En søndag efter endnu en aften […]

Modellen af Lars Saabye Christensen

af Katrine Laumann Jørgensend. 10. juli 2007
Endnu engang tager Lars Saabye Christensen et af sine foretrukne emner op, da han i kunstnerromanen ”Modellen” fortæller historien om den selvcentrerede og anerkendte kunstner, Peter, der pludselig får den knusende besked om, at han er ved at blive blind. Dermed står Peter over for flere kriser i sit liv. Han er ved at miste […]

Oscar Wildes elevator af Lars Saabye Christensen

af Anne-Cathrine Auned. 6. juli 2007
Nogle tankevækkende, enkelte foruroligende og et par virkelig morsomme noveller bliver det til i Lars Saabye Christensens novellesamling med det besynderlige navn “Oscar Wildes elevator”. Men fælles for de fleste gælder det, at det lykkes forfatteren at kombinere tragedie og komedie på vanlig vellykket vis. I “Hjælpemanden” arbejder en studerende i sin ferie som medhjælper […]