NYESTE
Født:
1955, Danmark
Fotograf:
Asger Simonsen

Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (f. 1955) er uddannet cand. mag. i engelsk og litteraturvidenskab. Han har tidligere bl.a. arbejdet som filmtekster og oversætter, skrevet ugebladsnoveller samt medvirket i Casper og Mandrilaftalen i et enkelt afsnit.

Siden sin romandebut i 1981 har Lars Kjædegaard skrevet 25 romaner, heriblandt kriminalromaner og historiske romaner. Han modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Bibliografi

1981  Sidste år

1994  Ringelheim

1995  Et helvedes hus

1996  Hvor hunden ligger begravet

1997  Et slag på tasken

1998  Herren giver

1999  Som man råber

2001  Nekrolog

2002  Det store sus

2003  Israel Falk

2004  Noget fremmed

2005  Montebello

2006  Thelma

2007  Solsorten

2011  Smukke Jan

2011  Den sidste Dommer

2012  Den røde Labyrint

2012  Goyas hund

2014  Blomstermanden

2015  Døden i Harkaberg

2016  Skakten

2016  Det der er værre

2017  En ærlig mand

2018  Sherif

2019  Rige svin

2020  Liget i lyngen

2020  En digters død

2020  Farvel søster

2020  Den lukkede kiste

2020  De menneskelige rester

 

De menneskelige rester af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 6. maj 2020
De menneskelige rester, af Lars Kjædegaard (1955) er foreløbig sidste bind i serien om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Om der kommer flere bøger med makkerparret ved jeg ikke, men jeg er faktisk kommet til at holde af figuren Agnes Hillstrøm. Et par unge mennesker finder en jolle, og […]

Den lukkede kiste af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 3. maj 2020
‘Den lukkede kiste’ er fjerde selvstændige krimi i serien om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. En ældre dame findes myrdet i sin seng, på en yderst bestialsk måde. Der er intet der indikerer, hvad motivet kunne være og intet tyder på rovmord. Under gennemgang af kvindens hus gør efterforskerne […]

Farvel søster af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 1. maj 2020
‘Farvel søster’ af Lars Kjædegaard (1955) er 3. bind i foreløbig fem bøger om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Som titlen godt kan lade os ane, har denne bogs handling tråde tilbage til slut 70erne hvor venstrefløjen og kvindebevægelsen havde sin højtid. Marianne Holmegaard, en kvinde på 62, findes […]

En digters død af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 28. april 2020
En digters død, af Lars Kjædegaard (1955), er andet bind i serien om makkerparret seniorforsker Agnes Hillstrøm og den noget yngre juniorforsker Otto Vang. Denne gang er scenen sat i det Nordsjællandske område. En ung kvindelig forfatter, Linnea, findes død i sin lejlighed i Helsingør. Ved første øjekast ser det ud som et hændeligt uheld, […]

Liget i lyngen af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 28. april 2020
Jeg har lige siden mine unge dage holdt meget af Gyldendals Tranebøger. Denne lette lille bog som passer perfekt i en taske og derfor nem at have med alle steder, vejer ikke meget men består af en stor samling af rigtig gode bøger til overkommelig pris. Nu er der så kommet fem nye gode traner, […]

Rige svin af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 23. april 2019
De rige svin er Lars Kjædegaards bog nr. 13 i serien om makkerparret Hvid og Balling, første bind i serien Smukke Jan udkom i 2011. Men De rige svin, burde måske være den første man læser, da det er i denne bog det hele starter. Vi befinder os i 2008 Thor Balling er på, en […]