NYESTE
Født:
1955, Danmark

Lars Kjædegaard

Født i Nordjylland. Bor i Helsingør.

LK skriver også under pseudonymet Grethe Lange.

Bibliografi

1981  Sidste år

1994  Ringelheim

1995  Et helvedes hus

1996  Hvor hunden ligger begravet

1997  Et slag på tasken

1998  Herren giver

1999  Som man råber

2001  Nekrolog

2002  Det store sus

2003  Israel Falk

2004  Noget fremmed

2005  Montebello

2006  Thelma

2007  Solsorten

2011  Smukke Jan

2012  Den røde Labyrint

2012  Goyas hund

2014  Blomstermanden

2015  Døden i Harkaberg

2016  Skakten

2017  En ærlig mand

 

Smukke Jan af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 24. maj 2017
Blodige og voldelige krimier er ikke lige min kop te. Jeg kan bedre lide den spændende historie med et skarpt tegnet persongalleri. I en facebookgruppe blev jeg anbefalet at prøve at læse Lars Kjædegaards krimier, og det gjorde jeg så. Valget faldt på den første i serien om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, der […]

Skakten af Lars Kjædegaard

af Christian Møgeltoftd. 19. april 2017
Den garvede danske krimiforfatter Lars Kjædegaard bliver bare bedre og bedre med årene. Hans 8. bog med drabsefterforskerne (og kæresterne) Anita Hvid og Thor Belling er i nordisk topklasse, om end ikke lige så sindsoprivende spændende som Lars Kepler eller Jo Nesbøs blodrige frembringelser. Hvad Kjædegaard ikke har i elementær spænding, leverer han til gengæld […]

En ærlig mand af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 4. april 2017
Lars Kjædegaard (1961) skrev oprindelig ‘En ærlig mand l og ll’ som lydbogsføljeton, hvor de fem første afsnit bygger på første bog i Montebello trilogien. Det blev én af de mest streamede lydbøger på Storytel, og nu er historien om den velmenende mand Poul Helweg og hans samtalested “Ærligt Nærvær” så kommet i bogform.   […]

Skakten af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 26. april 2016
Lars Kjædegaard (1955) cand. mag i engelsk og litteraturvidenskab, debuterede i 1981 og har siden da skrevet 25 romaner, både historiske og krimier. I 2011 udkom så det første bind i serien med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling, og Skakten er Lars Kjædegaards ottende krimi i serien om makkerparret. Balling sidder på Færøerne og […]

Smukke Jan af Lars Kjædegaard

af Christian Møgeltoftd. 27. februar 2016
Liget findes lodret begravet med hovedet over jorden. Måske er personen død af sult og tørst, klemt fast i sit hul. En grusom skæbne. Afdøde viser sig at være den afholdte gymnasielærer Jan. Smukke-Jan, som han blev kaldt. Lignede lidt Troels Kløvedal. Alle i Egstrup elskede ham, siges det. Eller gjorde de nu også det? […]

Døden i Harkaberg af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 16. marts 2015
Lars Kjædegaards ”Døden i Harkaberg”, er hans 7 krimi,i eget navn, med makkerparret Thor Belling og Anita Hvid. Det er en selvstændig bog som kan læses uafhængig af de forrige, og i lighed med disse er der tale om et fint plot. Jeg har som læser længe anet hvor det bære hen, for så kun […]