NYESTE
Født:
1955, Danmark

Lars Kjædegaard

Født i Nordjylland. Bor i Helsingør.

LK skriver også under pseudonymet Grethe Lange.

Bibliografi

1981  Sidste år

1994  Ringelheim

1995  Et helvedes hus

1996  Hvor hunden ligger begravet

1997  Et slag på tasken

1998  Herren giver

1999  Som man råber

2001  Nekrolog

2002  Det store sus

2003  Israel Falk

2004  Noget fremmed

2005  Montebello

2006  Thelma

2007  Solsorten

2011  Smukke Jan

2011  Den sidste Dommer

2012  Den røde Labyrint

2012  Goyas hund

2014  Blomstermanden

2015  Døden i Harkaberg

2016  Skakten

2017  En ærlig mand

 

Hvor hunden ligger begravet af Lars Kjædegaard

af Christian Møgeltoftd. 4. oktober 2017
Makkerparret Anita Hvid & Thor Belling var ikke engang et frækt glimt i forfatterens øjne tilbage i 1996, da han konciperede thrilleren “Hvor hunden ligger begravet”. Og godt det samme. Man ender med at blive helt trist til mode over, at Lars Kjædegaard har låst sig fast i et stramt seriekoncept, for karaktererne er friskere, […]

Den sidste dommer af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 17. juli 2017
Makkerparret fra drabsafdelingen i København, Anita Hvid og Thor Belling er på arbejde igen. Denne gang på Nordsjælland, hvor en ældre venstreorienteret arkitekt findes skudt i sin villa. Arkitekten havde tilsyneladende stor interesse i en gammel uopklaret mordsag, hvor en populær sanger blev slået ihjel. Men hvem slog hvem ihjel, og er der en sammenhæng […]

I skyggen af Sadd 2 af Agnete Friis, Gretelise Holm, Lars Kjædegaard & Steen Langstrup

af Ulla Weishauptd. 17. juli 2017
I skyggen af Sadd 2, er som titlen indikerer andet bind om Sadd, en krimi-noir-roman, skrevet af fire skrappe krimiforfattere. Jeg har ikke læst første bog “I skyggen af Sadd 1” der udkom i 2005, men jeg fornemmer heller ikke, at jeg har manglet nogen baggrundsviden. Bind to foregår 10 år senere i en grå […]

Smukke Jan af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 24. maj 2017
Blodige og voldelige krimier er ikke lige min kop te. Jeg kan bedre lide den spændende historie med et skarpt tegnet persongalleri. I en facebookgruppe blev jeg anbefalet at prøve at læse Lars Kjædegaards krimier, og det gjorde jeg så. Valget faldt på den første i serien om makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, der […]

Skakten af Lars Kjædegaard

af Christian Møgeltoftd. 19. april 2017
Den garvede danske krimiforfatter Lars Kjædegaard bliver bare bedre og bedre med årene. Hans 8. bog med drabsefterforskerne (og kæresterne) Anita Hvid og Thor Belling er i nordisk topklasse, om end ikke lige så sindsoprivende spændende som Lars Kepler eller Jo Nesbøs blodrige frembringelser. Hvad Kjædegaard ikke har i elementær spænding, leverer han til gengæld […]

En ærlig mand af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 4. april 2017
Lars Kjædegaard (1961) skrev oprindelig ‘En ærlig mand l og ll’ som lydbogsføljeton, hvor de fem første afsnit bygger på første bog i Montebello trilogien. Det blev én af de mest streamede lydbøger på Storytel, og nu er historien om den velmenende mand Poul Helweg og hans samtalested “Ærligt Nærvær” så kommet i bogform.   […]