NYESTE
Født:
1955, Danmark
Fotograf:
Asger Simonsen

Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard (f. 1955) er uddannet cand. mag. i engelsk og litteraturvidenskab. Han har tidligere bl.a. arbejdet som filmtekster og oversætter, skrevet ugebladsnoveller samt medvirket i Casper og Mandrilaftalen i et enkelt afsnit.

Siden sin romandebut i 1981 har Lars Kjædegaard skrevet 25 romaner, heriblandt kriminalromaner og historiske romaner. Han modtog i 2007 Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat.

Bibliografi

1981  Sidste år

1994  Ringelheim

1995  Et helvedes hus

1996  Hvor hunden ligger begravet

1997  Et slag på tasken

1998  Herren giver

1999  Som man råber

2001  Nekrolog

2002  Det store sus

2003  Israel Falk

2004  Noget fremmed

2005  Montebello

2006  Thelma

2007  Solsorten

2011  Smukke Jan

2011  Den sidste Dommer

2012  Den røde Labyrint

2012  Goyas hund

2014  Blomstermanden

2015  Døden i Harkaberg

2016  Skakten

2016  Det der er værre

2017  En ærlig mand

2018  Sherif

 

Goyas hund af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 4. december 2018
Med fjerde bind i serien om drabsefterforskerne Anita Hvid og Thor Belling, prøver Lars Kjædegaard at gå nye veje med sit makkerpar, hvilket ikke gør noget godt for historien. Den verdensberømte danske forfatter Egil Dahl findes myrdet i en lejlighed i Nordspanien. Anita Hvid fra Drabsafdelingen er en stor fan af den myrdede forfatter og […]

Skakten af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 5. september 2018
Endnu et spændende plot fra Lars Kjædegaards hånd. Desværre er der nogle ret alvorlige bummerter der denne gang ødelægger helhedsoplevelsen en del. Drabsefterforskeren Anita Hvid er stærkt mærket af de to voldsomme familiedrab, som hun for tiden efterforsker. Hun henvises derfor til afdelingens psykolog, der dog på mystisk vis forsvinder. Det er kun én ud […]

Det der er værre af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 27. august 2018
Det er altid en fornøjelse at være i selskab med Lars Kjædegaards drabsefterforskere Thor Belling og Anita Hvid fra Københavns politis drabsafdeling. “Det der er værre” er ingen undtagelse. Thor Belling får et alvorligt problem, da en døende kvinde pludseligt tilstår et mord, som Belling ti år tidligere fik dømt en anden for. Den uskyldigt […]

Sherif af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 16. juli 2018
Selv om hovedpersonerne, makkerparret Thor Belling og Anita Hvid fra Københavns Politi, går igen i krimiserien om dem og deres arbejde, er der alligevel tale om selvstændige romaner der godt kan læses hver for sig. Det giver selvfølgelig noget i forhold til hovedpersonerne at læse bøgerne i rækkefølge, men efter at have læst seriens første […]

Sherif af Lars Kjædegaard

af Ulla Weishauptd. 14. juli 2018
Lars Kjædegaard (1955) cand. mag i engelsk og litteraturvidenskab, debuterede i 1981 og har siden da skrevet 34 bøger. I 2011 udkom det første bind i serien med makkerparret Anita Hvid og Thor Belling, og nu er tolvte selvstændige krimi om udkommet, ‘Sherif’. Vi befinder os i et terrorramt København. Justitsministeriet, PET og politiet holder […]

Den røde labyrint af Lars Kjædegaard

af Lars Poulsend. 28. april 2018
Spændende krimi, hvor alt ikke er som det umiddelbart ser ud, eller burde være. “Den røde labyrint” handler om afsporet kærlighed og kampen mellem selvtægt og ordensmagt. Da den syvårige August Therkelsen findes kvalt i buskene bag familiens have, sættes kriminalinspektør Thor Belling og hans partner Anita Hvid på sagen. Hurtigt bliver de klar over, […]