NYESTE
Født:
1946, Danmark

Lars-Henrik Olsen

Født i København. Modtog Nordisk Børnebogs­pris i 1997.

Er forfatter til et væld af faglitterære børnebøger.
“Sagaen om Svend Pindehugger” (2003) er samlet udgave af “Som landet lå” (1993), “Skjult af skoven” (1993) og “Ravnens skrig” (1994).

“Flugten fra klostret” er tidligere udgivet under titlen “En lang rejse”

Bibliografi

1979  Hyggen. En historie om en gårdnisse (børnebog)

1979  Milles ødegård (billedbog)

1980  Peter i ødemarken (børnebog)

1981  Peter og ægrøverne (børnebog)

1982  Et hundeliv (børnebog)

1982  Landet på den anden side. En beretning fra Grønland (børnebog)

1983  Gråspurven (børnebog)

1984  Den mærkelige rejse efter Hyggen (børnebog)

1984  Små og store gys (børnebog)

1985  Fugleliv (børnebog)

1985  Hvirvelvinden (børnebog)

1985  Jægerne og ulven (børnebog)

1985  Skovturen (børnebog)

1985  Smeden og hans kone (børnebog)

1986  Bjergmanden og den snu bonde  (børnebog)

1986  Erik Menneskesøn (børnebog)

1987  Edvards fredelige plet (børnebog)

1988  Dværgen fra Normandiet (ungdomsbog)

1988  Prøveballonen (ungdomsbog)

1991  Guldsmeden (børnebog)

1991  Kampen om sværdet (børnebog)

1991  Karussen (børnebog)

1991  Myggen (børnebog)

1993  Skjult af skoven (børnebog)

1993  Som landet lå (børnebog)

1994  Ravnens skrig (børnebog)

1996 Kvasers blod (børnebog)

1999 Falkehjerte (børnebog)

2000  Flugten fra klosteret (ungdomsbog)

2000  Hyggen (rev. udg.)

2000  Kampen om sværdet (rev. udg.)

2001  Landet på den anden side (rev. udg.)

2002  Bjovulf. Et sagn fra Danmarks oldtid (fra 12 år)

2002  Sagaen om edsbrødrene (børnebog)

2003  Nordiske heltesagn (gendigtning)

2003  Sagaen om Svend Pindehugger (samlet udg.)

2004  Nordiske vikingesagn

2006  Gudernes skæbne (børnebog)

2008  Erik menneskesøn, Kampen om sværdet og Kvasers blod (samlet bind) (fra 10 år)

2011  Kongens død (ungdomsbog)

 

Sagaen om edsbrødrene af Lars-Henrik Olsen

af Jens Markvardsend. 14. februar 2017
Lars-Henrik Olsen kaster sig her ud i et sympatisk projekt. Han vil gendigte Fostbrødrenes saga, give den en ansigtsløftning og gøre den mere tilgængelig. Mere læsevenlig, uden på nogen måde at omskrive sagaen, eller ændre i dens indhold. Tidligere udgivne islandske sagaer er fantastiske men reelt ret svære at komme igennem, hvor Olsens udgave er […]

Erik menneskesøn, Kampen om sværdet og Kvasers blod (samlet bind) af Lars-Henrik Olsen

af Jens Markvardsend. 28. april 2012
Sagaen om Erik Menneskesøn samlet i ét bind. En monstrøs mastodont der vil tilfredsstille selv de største nørder indenfor nordisk mytologi. Første afdeling fortæller om, hvordan Tor henter Erik og tager ham med til Valhal, hvor han skal hjælpe aserne med at få Idun tilbage. Jætterne har snuppet hende, og uden hendes livsæbler er de […]

Kongens død af Lars-Henrik Olsen

af Jens Markvardsend. 21. januar 2012
Tredje og afsluttende kapitel i Lars-Henrik Olsens fortælling om den engelske pige Fifa. Det anbefales klart at læse de to foregående bøger, – ikke at det er nødvendigt for at forstå ‘Kongens død’, men fordi de er helt uovertrufne. ‘Kongens død’ fortsætter hvor ‘Flugten fra klosteret/en lang rejse’ slap. Fifa og hendes familie har boet […]

Bjovulf. Et sagn fra Danmarks oldtid af Lars-Henrik Olsen

af Jens Markvardsend. 11. oktober 2010
Det gamle nordiske sagn om dragedræberen Bjovulf blev for år tilbage filmatiseret som computertegnefilm af Hollywood under titlen ‘Beowulf’. Filmen var flot og ret fremragende, så det var ganske uundgåeligt at sagnet skulle studeres. Her i Lars-Henrik Olsens danske udgave. Sagnet fortæller om kong Roar i Roskilde, hvis storhal hjemsøges af monstret Grendel. Uhyret bryder […]

Flugten fra klosteret af Lars-Henrik Olsen

af Jens Markvardsend. 11. oktober 2010
Lars-Henrik Olsen har skrevet genfortællinger om de nordiske guder. Han har også skrevet fagbøger, genfortalt nordiske sagaer og sagn, og begået et par bøger om pigen Fifa der lever i England i det 11. århundrede. Dette er bog nummer to om Fifa. Den forsætter direkte hvor den første stoppede, men det er slet ikke nødvendigt […]

Flugten fra klosteret af Lars-Henrik Olsen

af Carina Sørensend. 28. december 2007
Den nysammenførte familie er overlykkelige for igen at have fundet hinanden. Kærligheden blomstrer mellem Fifas forældre, og Fifa selv nyder at have sin egen familie. Det hele går dog lidt for stærkt for hende, da Ligulf insisterer på, at de med det samme skal forlade klosteret. Livet udenfor klostrets trygge mure er en kæmpe omvæltning […]