NYESTE

Kurt Aust

Danskfødt forfatter som skriver på norsk. Kurt Aust er et pseudonym for Kurt Østergaard. ‘Hvorfor stå sidst når man kan stå først i alfabetet’, har Aust udtalt i et interview.
Aust er uddannet pædagog. Opvokset i Ikast. Har siden 1982 boet i Norge. Han er gift og far til to.

Bibliografi

1999  Vredens dag

2002  Den tredje sandhed

2005  Hjemsøgt

2008  De usynlige brødre

2008  Kaos og øjeblikkets renhed

2010  Hævnens alkymi

 

Vredens dag af Kurt Aust

af Hans Christian Davidsend. 4. december 2014
I “Vredens dag” støder kristendom, overtro og den nøgterne videnskab sammen med hinanden. Den logisk tænkende professor Thomas von Boueberge går systematisk til værks på en sønderjysk kro, hvor der et dødsfald måske er en forbrydelse. Og kommer i en voldsom disput med en kone, der hævder at snakke med ånder. Thomas von Boueberge kræver […]

Kaos og øjeblikkets renhed af Kurt Aust

af Susanne Hilligsø Sørensend. 2. oktober 2012
Kimber drager fra sit hjem i en alder af 12 år. Han tager på en fantastisk rejse ud i en verden i opbrud. En verden fyldt med modsætninger; godt og ondt, katolik og protestant, fattig og rig, uddannet og udannet, sekulær og verdslig, naturvidenskaben og Guds vilje. Undervejs møder Kimber Mester Theo, og dette bliver […]

Hævnens alkymi af Kurt Aust

af mariemaried. 19. januar 2011
Even Vik, matematikprofessor og kodeknuser, er tilbage i “Hævnens alkymi”. Bogen er en fortsættelse af “De usynlige brødre”, hvor der nu er gået et par år siden Evens ekskone begik selvmord efter mødet med et hemmeligt broderskab. I den forbindelse fandt Even et gammel skrift skrevet af Newton, og det er dette skrift som De […]

Kaos og øjeblikkets renhed af Kurt Aust

af mariemaried. 15. april 2010
Vi befinder os i året 1626, hvor den unge jyde Kimber drager af sted hjemmefra efter at have forvoldt sin fars død. Hans rejse går mod syd, ned gennem et Europa præget af Trediveårskrigen, og det er ikke småting den unge Kimber oplever undervejs. Han møder på et tidspunkt lægen Mester Theo, og Kimber bliver […]

De usynlige brødre af Kurt Aust

af mariemaried. 30. april 2008
Paris. Foråret summer og folk nyder vejret udendørs på fortovscaféerne. Midt i idyllen stikker en smuk kvinde en pistol i munden og tager livet af sig selv. Dette er starten på en yderst spændende krimi, der både gemmer på skjulte koder, familiehemmeligheder og bedrag i værste klasse. Den døde kvinde er den norske forlagsredaktør Mai-Britt […]