NYESTE
Født:
1975, Danmark

Kristina Stoltz

Født på Frederiksberg.

Uddannet moderne danser fra Skolen for Moderne dans. Har studeret litteraturvidenskab og teologi. I 2009 var hun med til at starte non-profit-forlaget [FINGERPRINT]. Debuterer i 2000 med digtsamlingen “Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse”.

Bibliografi

2000  Seriemordere og andre selvlysende blomsterkranse (digte)

2002  Græshoppernes tid (digte)

2006  Turisthotellet

2009  Fuglepigen Vega (fra 6 år)

2010  Fuglepigen Vega rejser ud i verden (fra 6 år)

2011  Æsel

2012  Et kød

 

Æsel af Kristina Stoltz

af Bergd. 2. december 2012
”Æsel” handler om to teenagebrødre, Farid og Nadeem på 12 og 14 år, som tager afsked med moren og bliver sendt fra Afghanistan op til Sverige, hvor deres onkel bor. De tager af sted med glaskugler i lommen, men bliver voksne gennem de 1 ½ år, rejsen varer. Der opstår mange barske hændelser, pauser og […]

Et kød af Kristina Stoltz

af Susanne Hilligsø Sørensend. 18. maj 2012
‘Ét kød’ er ti erotiske fortællinger samlet til ét værk. Fortællingerne er af meget forskellig karakter, idet det åbenlyst er forskelligt, hvad der “tænder” folk – og derfor også hovedpersonerne i de ti historier. Dog har de alle ét af to forskellige temaer til fælles. Enten er der tale om en hovedperson, der engang i […]