NYESTE
Født:
1949, Island
Fotograf:
Einar Falur Ingolfsson, 2012

Kristín Marja Baldursdóttir

Kristín Marja Baldursdóttir blev uddannet folkeskolelærer i 1970 og senere bachelor i i tysk og islandsk fra Islands Universitet i 1991. Hun studerende desuden i Danmark og Tyskland. Fra 1975 til 1988 arbejdede hun som folkeskolelærer, og frem til 1995 arbejdede hun som journalist ved Morgunblaðið.

Hun debuterede som forfatter med romanen Mávahlátur (Mågelatter) i 1995.

Læs mere på Forfatterweb.dk

Bibliografi

1995  Mågelatter
1997  Fra hus til hus
1999  Køligt daggry
2000  Hornherbergi (noveller) *
2001  Kvöldljósin eru kveikt (noveller) *
2004  Karitas uden titel
2008  Karitas – Kaos på lærred
2010  Karlsvognen
2012  Kantate

*) Ikke udgivet på dansk

 

Køligt daggry af Kristín Marja Baldursdóttir

af Christian Møgeltoftd. 26. januar 2017
Hun er mere end en anelse neurotisk, den gode lærerinde Thorsteina Thorsdóttir. Ret langt ude i hampen, faktisk. Og jeg må vide det, for jeg har befundet mig i hendes hoved en hel lang weekend. Spærret inde i selskab med et mylder af foruroligende tanker. Rutinerede Kristín Marja Baldursdóttir har skrevet en helt egen og […]

Kantate af Kristin Marja Baldursdóttir

af e-laeserend. 24. april 2015
”Kantate” er en utrolig velskrevet og indlevende roman. Dens nære beskrivelse af den skønne islandske natur er så malerisk, at man ser det hele for sig – haven som er ved at gro Nanna over hovedet, alle de små ting som findes i haven, specielt er hun interesseret i, om myren har fundet vej også […]

Fra hus til hus af Kristin Marja Baldursdóttir

af Saspigend. 4. januar 2015
I ”Fra hus til hus” møder vi den 29-årige Kolfinna, som går fra hus til hus og gør rent for andre. Kolfinna er flyttet fra sin ekskæreste og hjem til sin mor midlertidigt – hende og hendes mor har dog ikke et fantastisk forhold til hinanden men det bliver langsomt bedre. Kolfinna har svært ved […]

Karlsvognen af Kristin Marja Baldursdóttir

af Vibeke Holm Andersend. 27. juli 2014
Psykiateren Gunnur har haft indbrud i sit hjem, mens hun lå og sov – hun beslutter sig for at tage til sit sommerhus i weekenden, da hun ikke kan holde ud at være der: “..mit hjem var blevet svinet til, fyldt med smitsomme bakterier fra modbydelige mænd, det hele var besmudset og snavset som en […]

Fra hus til hus af Kristin Marja Baldursdóttir

af Christina Andersend. 4. januar 2014
“Fra hus til hus” er en dejlig, humoristisk fortælling om en almindelig kvinde, der kommer på uforudset dannelsesrejse, da hun overtager venindens rengøringstjanser hos fire familier. Romanen handler om snart 30-årige Kolfinna. Hun er flyttet hjem til sin mor efter et forlist forhold til en mand, der ikke ligefrem fik jorden til at ryste under […]

Karitas uden titel af Kristin Marja Baldursdóttir

af anti93d. 12. juli 2013
”Karitas – Uden Titel” handler om Karitas Jónsdóttir, som vokser op i en familie på seks børn og ingen far. Deres mor beslutter sig for at flytte, så hendes børn kan få en uddannelse. Da de kommer til den nye by, skal de arbejde hårdt for at få penge til deres uddannelse. Imens hendes familie […]