NYESTE
Født:
1966, Sverige

Kristian Lundberg

Født i Malmø.

Lyriker og litteraturkritiker.

Bibliografi

1991  Genom september (digte) *

1992  Alltings hjärta (digte) *

1994  Träden runt huset (digte) *

1996  Ett torn högre än jag själv (digte) *

1996  Är och blir*

1998  Anteckningar om det som består*

1998  Barcelonaincidenten : personer, platser och händelser : en berättelse med tio avdelningar*

1999  Om natten blir handen ett skepp av ljus (digte) *

2000  Allt och denna lycka av ingenting (digt) *

2000  Simpletons böcker (prosa) *

2001  Om det är osynligt så fånga det med öppna händer (digte) *

2001  Varje dag vaknar jag vit (novelle) *

2003  Att kasta sig ned i hjärtat (digt) *

2003  Den som inte talar är död : en berättande dikt i nittiosex kapitel (digt) *

2003  Hardcore *

2004  Ildslugeren

2004  Pitbullterrier (digt) *

2005  Job : appendix till en poetik (digte) *

2006  Allt flammar upp i ljuset och förvandlas : en dikt i tre avdelningar (digt) *

2006  Malmömannen *

2007  Grymhetens stad *

2007  Ledvogteren

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Ildslugeren af Kristian Lundberg

af Knud Hoved. 16. april 2007
Denne bog deltager i Bogrummets Omslagspris 2007. Bogen har da også et ganske nydeligt omslag (Malmøs nye vartegn “Turning Torso”). Det skal imidlertid bemærkes, at jeg sjældent har læst en bog, hvor omslag og handling befinder sig så langt fra hinanden. På forsiden af omslaget angives at dette er en kriminalroman af en forfatter, der […]