NYESTE
Født:
1921, Danmark

Knud H. Thomsen

Født i Holstebro. Døde 1990.

Udgav blandt andet bøgerne om “Niels Sandbjerg og hans venner” under pseudonymet “Kaspar Grønning”

Bibliografi

1952  Som himlens fugle

1953  Historien om Martin

1955  Tåge om en ø

1960  Vejen til Sherman

1981  Klokken i Makedonien

1982  Røverne i Skotland

1983  Den irske præst

1983  Vædderen Bulder (børnebog)

1984  Borgmesteren i Monteporco

1984  Tilbagetoget (ungdomsroman)

1985  Brudefærden på Korsika

1985  Mændene og skibet

1986  Timen før daggry

1987  Vejen gennem bjergene

1988  En sag om tre piger

1989  Degnen i Kragevig

1990  Brødrene på Yarlech Castle

2000  Klokken i Makedonien og Røverne i Skotland (samlet udg.)

 

Vejen gennem bjergene af Knud H. Thomsen

af Jens Markvardsend. 30. januar 2017
Knud H. Thomsen er kendt for sine mesterlige fjollerier som ‘Klokken i Makedonien’ og ‘Røverne i Skotland’, der er lune røverhistorier hvis handling er sat i svunden tid. Derfra til at sætte Thomsen i bås og påstå at han hører til i den letbenede historisk-humoristiske genre vejen kort, men det er at gøre manden uret. […]

Borgmesteren i Monteporco af Knud H. Thomsen

af Jens Markvardsend. 20. september 2016
Monteporco er en italiensk landsby med to kirker og et meget smukt og værdifuldt maleri af den skønne jomfru Maria. Krigen nærmer sig sin afslutning og både fascister, nazister og andre tyveknægte er ude på at gøre en god forretning inden de stikker af. Borgmester Gasperoni har nok at gøre med at beskytte den værdifulde […]

Brudefærden på Korsika af Knud H. Thomsen

af Jens Markvardsend. 27. oktober 2015
På Korsika sidder den aldrende levemand, storsmugler og bandit Philomeo Bracci og indser at han i sit livs efterår er nødt til at skaffe sig en kone. Og kun hans ungdomskærlighed Elina er god nok til den kræsne korsikaner, og da det netop er kommet ham for øre at Elina er blevet enke, sætter han […]

Klokken i Makedonien af Knud H. Thomsen

af Christian Møgeltoftd. 5. oktober 2013
Det er en rigtig røverhistorie fuld af barsk humor, farverige personager og vildtvoksende fantasi, Knud H. Thomsen har bikset sammen med “Klokken i Makedonien”. En blanding af Leif Panduro og Jørn Riel tilsat et skud ufortyndet vanvid. I 1944 ankommer den forskræmte maskiningeniør Jangos Patriarcheas fra Athen til den lille flække Aina i den græske […]

Timen før daggry af Knud H. Thomsen

af Jens Markvardsend. 8. august 2012
‘Timen før daggry’ er Thomsens bud på, hvordan en flok helt almindelige danskere klarer sig som modstandsfolk under besættelsen. Det er uddelerkommis Simon Hansens egen beretning om hans kvaler som kommis om dagen i Hvalsted og aktiv modstandsmand om natten. Han og de andre i gruppen lider alle af lettere forfølgelsesvanvid, de er åbenlyst mistænksomme […]

Tåge om en ø af Knud H. Thomsen

af Jens Markvardsend. 25. december 2008
Scenen er sat på Vindø i Kattegat i det herrens år 1497. På grund af stærk tåge strander et skib med spanske soldater på vej hjem fra krigen i Sverige. Soldaterne trives ikke med lediggangen på øen, og de vender straks deres had mod øens fredelige beboere. Mord, brand, plyndringer og voldtægt, alt det får […]