NYESTE
Født:
1955, Sverige

Klas Östergren

Svensk forfatter og oversætter. Han er kendt for romaner som Gentlemen (1980) og Gangsters (2005). I 2014 blev han medlem af Svenske Akademien.

Bibliografi

1975  Attila

1977  Ismael

1978  Fantomerna

1980  Gentlemen

1981  Giganternas brunn

1983  Fattiga riddare och stora svenskar

1986  Plåster

1987  Hoppets triumf

1988  Ankare

1991  Handelsmän och partisaner

1994  Under i september

1997  Med stövlarna på och andra berättelser

2002  Tre portrætter

2005  Gangsters

2007  Orkanfesten

2009  Den sidste cigaret

2014  Twist

2019  I en skov af sumak

2019  Gentlemen

 

I en skov af sumak af Klas Östergren

af Christian Møgeltoftd. 30. april 2019
I 1980 fik Klas Östergren et forrygende gennembrud med “Gentlemen”, en elegant roman, der i dag har klassikerstatus og var medvirkende til at sikre Östergren en plads i Det Svenske Akademi, som uddeler Nobelprisen i litteratur. Siden har Östergren skrevet mange fine romaner, og den nyeste – “I en skov af sumak” – har høstet […]

Twist af Klas Östergren

af Christian Møgeltoftd. 9. november 2015
“Vi er her ikke… rigtigt.” Sådan forklarer Ami sin og farens tilstedeværelse i Millionærens sommerhus. Det er først i 60’erne. Hun er en attraktiv teenager med guldtand og glimt i øjet. Vores fortæller, der er på fransk visit ved et rent og skært tilfælde, fatter ikke en lyd, og hvad betyder det også, når pigen […]