NYESTE
Født:
1961, FInland

Kjell Westö

Født og bor i Helsinki (Helsingfors), Finland.

Han er finlandssvensker. Dvs. han er finne men tilhører et mindretal, der har svensk som modersmål. Har udgivet digtsamlingen “Avig-bön” (1989) under pseudonymet Anders Hed.

Bibliografi

1986  Tango orange (digte) *

1988  Epitaf över Mr. Nacht (digte) *

1989  Utslag och andra noveller (noveller) *

1992  Fallet Bruus. Tre berättelser*

1996  Drakarna över Helsingfors*

2000  Faren ved at være en Skrake

2003  Lang

2004  Lugna favoriter. Berättelser i urval 1989-2004 (noveller i udvalg) *

2014  Luftspejling 38

 

Luftspejling 38 af Kjell Westö

af mariemaried. 31. marts 2015
I 1938 sker der mange ting i Europa. Hitler får mere og mere magt og diskussionerne herom er mange. Også i Finland, hvor advokaten Thune en gang om måneden mødes med gamle venner i deres diskussionsklub. Her debatteres om verden og samfundet generelt, i samspil med lidt godt til ganen. Thunes liv er dog noget […]

Luftspejling 38 af Kjell Westö

af Christian Møgeltoftd. 26. februar 2015
“Luftspejling 38” fik Nordisk Råds Litteraturpris, og det er da også en fremragende roman, som varmt skal anbefales. Om det er Nordens bedste bog lige nu, kan diskuteres, for undervejs er der lidt for mange ligegyldige vejrindslag og anden tomgang – men velskrevet, velkomponeret og spændende, det er den. Mathilda Wiik er advokat Claes Thunes […]

Faren ved at være en Skrake af Kjell Westö

af Anne-Cathrine Auned. 24. marts 2005
”Faren ved at være en Skrake” udforsker gennem erindringsbilleder forholdet mellem fader og søn, betydningen af fædrenes synder og hvordan det er at vokse op som søn af en særling. Hovedpersonen, den finlandssvenske Wiktor Jurij Skrake, fortæller om sin barndom og ungdom og forsøger at indkredse den ulykke, der gang på gang slår ned hos […]