NYESTE
Født:
1942, Danmark

Kirsten Thorup

Kirsten Thorup (født Christensen) er født i Gelsted på Fyn. Bor i København.

Modtog De gyldne Laurbær i 1983 for “Himmel og helvede”.

Bibliografi

1967  Indeni – udenfor (digte)

1968  I dagens anledning (noveller)

1969  Love from Trieste (digte)

1971  Idag er det Daisy (digte)

1973  Baby

1977  Lille Jonna

1979  Den lange sommer

1982  Himmel og helvede

1983  Romantica (skuespil)

1987  Den yderste grænse

1989  Sidste nat før kærligheden (noveller og skuespil)

1994  Elskede ukendte

1997  Projekt Paradis (skuespil)

2000  Bonsai

2000  Digte 1967-71 (samlet udg.)

2003  Ingenmandsland

2006  Førkrigstid

2011  Tilfældets gud

2016  Erindring om kærligheden

 

Erindring om kærligheden af Kirsten Thorup

af newyorkcitygirld. 13. maj 2016
Da ”Erindring om kærligheden” udkom høstede bogen positive anmeldelser i stort set alle landets aviser, og det var disse anmeldelser – sammenholdt med bogens tema – der gjorde mig interesseret i at læse Kirsten Thorups nye roman. Jeg er ikke sikker på det var en god ide, for herfra kan jeg kun give bogen en […]

Tilfældets gud af Kirsten Thorup

af nordstrandend. 20. februar 2013
Efter at have kæmpet mig igennem Kirsten Thorups “Førkrigstid” i Læseklubben, besluttede jeg mig for at give hende en chance til, for jeg havde på Bogrummet læst, at hendes romaner er meget forskellige. Og det var en god beslutning – for “Tilfældets Gud” er en helt anden historie med en helt anden stemning. Som læser […]

Førkrigstid af Kirsten Thorup

af nordstrandend. 19. februar 2013
“Så tag dig dog sammen” – var den sætning, der igen og igen gik gennem mit hoved, da jeg læste “Førkrigstid” af Kirsten Thorup. Dernæst tænkte jeg, hvad der dog får en forfatter til at skrive en så trøstesløs roman og holde sproget hele vejen igennem. Maud fra Matador, små problemer, der gøres store, tanker […]

Love from Trieste af Kirsten Thorup

af Lone Bæk Neimannd. 6. marts 2009
“Love from Trieste” er en sprogeksperimenterende digtsamling fra 1969. Kirsten Thorups forfatterskab har med tiden udviklet sig fra de skrifttematiske, meget snævre værker til de mere socialt indignerede, traditionelt episk fortællende værker. Og hun er blevet kendt i den brede befolkning på baggrund af de senere romaner, som er ret let tilgængelige. “Love from Trieste” […]

Bonsai af Kirsten Thorup

af Vibeke Holm Andersend. 7. december 2007
Midtvejs i første kapitel var jeg ved at opgive at læse bogen – men jeg holdt heldigvis ved. Første kapitel synes løsrevet fra resten af bogens handling – og det er et ret underligt kapitel. En mand tager ud på en rejse for at søge efter sin afdøde hustru, Mona – han taler med hende […]

Førkrigstid af Kirsten Thorup

af mariemaried. 24. august 2007
Hovedpersonen i Førkrigstid hedder Dinna, er gift med Sigurd og har 2 små sønner. Familien bor i en lille fynsk landsby, hvor de driver en mindre butik. Romanen foregår i årene inden 2.verdenskrig, og datidens spekulationer og bekymringer om verdens tilstand fylder meget i hverdagen. Dog har Dinna så travlt med hus og hjem, at […]