NYESTE
Født:
1958, Danmark
Fotograf:
Kristian Krøger

Kirsten Schmidt

Kirsten Schmidt, født i 1958, forfatter, foredragsholder og sognepræst på Orø siden 1988.
På TV medvirket i:
Anne og Anders på Orø.
Gintberg på kanten af folkekirken.

Skrev sine første tre romaner som en reaktion på alle de fordomme der var om præster og folkekirken, som var opstået via film og presse.

Skrev Frederiks Bog som en mental renselsesproces, da hun var langtidssygemeldt med stress.

Blev træt af at blive kaldt ”En kvindelig Morten Korch”, fordi hun har skrevet om folk på landet og fordi hun har skrevet “magisk realisme”. På den baggrund skrev hun “Embryon”, der foregår i Bagsværd, og hverken Gud, Jesus, engle eller præster optræder i den.

 

 

 

Bibliografi

2007  Pastor Janssons fristelser

2007  Livets brød i Stoltenborg

2009  Englefjæs

2013  Frederiks bog

2014  Englefjæs (directors cut)

2015  Embryon

 

Embryon af Kirsten Schmidt

af Susanne Hilligsø Sørensend. 13. december 2015
Jacob er vred på sin mor. Nej, der er faktisk nok for mildt. Han afskyr hende, han hader hende, han vil hende ondt, og han vil stille hende til regnskab. Og jeg kan godt forstå ham, for hans mor er mildest talt syg i roen. Hun har, allerede inden Jacob blev født, besluttet sig for, […]

Pastor Janssons fristelser af Kirsten Schmidt

af Splintd. 4. maj 2015
At være præst i en lille by gør, at man ikke kan være særlig anonym og er der noget vores hovedperson gerne vil være rent privat, så er det netop anonym. Hun er skilt og har ikke noget særligt forhold til sine to børn og hun er både bitter, ligeglad med at finde kærligheden på […]