NYESTE
Født:
1965, Danmark
Fotograf:
Bjarke Johansen, 2015

Kirsten Hammann

Kirsten Elisabeth Hammann blev født i Risskov. Elev på Forfatterskolen 1989-91.

Læs mere her.

Bibliografi

1992  Mellem tænderne (digte) 

1993  Vera Winkelvir

1997  Bannister

1998  Chokoladeeskapade (billedbog) 

2001  Bruger De ord i kaffen? (roman & poetik) 

2004  Fra smørhullet

2008  En dråbe i havet

2011  Se på mig

2015  Alene hjemme

 

Alene hjemme af Kirsten Hammann

af Christian Møgeltoftd. 6. december 2016
“Sara er forkert.” Med disse 3 ord indleder en ualmindeligt velskrivende Kirsten Hammann sit nyeste epos, “Alene hjemme”. Og alene, det er, hvad Sara er. Selv om hun bor sammen med tjekkede Philip og hans to små, søde døtre i en lækker herskabslejlighed på Østerbro, og selv om den smukke, seje overbo, Frederikke, gerne vil […]

Alene hjemme af Kirsten Hammann

af Susanne Hilligsø Sørensend. 3. marts 2016
Sara tilbringer dagene alene hjemme i Philips lejlighed. Hun skulle egentligt skrive og er da allerede i gang med et par børnebøger, det bliver bare ikke rigtigt til noget. Sara drømmer om at sælge sin lejlighed og flytte ind sammen med Philip og hans to delebørn, sådan rigtigt! Der er bare lige et lille problem. Philip […]

Alene hjemme af Kirsten Hammann

af Vibeke Holm Andersend. 9. marts 2015
“Sara er forkert, og det er ikke bare en følelse, det er både synligt og målbart, at hun er anderledes i forhold til andre. Hendes skelet er vokset forkert sammen, det er helt skævt, knoglerne vender den forkerte vej og stikke ud de forkerte steder” – sådan starter bogen, og hermed er der lagt op […]

Se på mig af Kirsten Hammann

af mariemaried. 9. oktober 2011
Julie er lykkelig forlovet med Casper, og børn og bryllup venter forude. Eller det troede Julie i hvert fald. En dag finder hun dog en post-it seddel fra Casper, der pludselig er rejst 6 måneder til Indien for “at finde sig selv”. Julie er først meget knust, men hun ræsonnerer sig hurtigt frem til, at […]

En dråbe i havet af Kirsten Hammann

af Knud Larnd. 9. maj 2009
En af de bedste danske romaner i 2008, en yderst velskrevet og anderledes science fiction roman. Vores hovedperson, Mette, er forfatter og vil gerne skrive en vedkommende bog om de sultne i ulandene. Men det er svært at researche mellem turene til børnehaven og madlavningen derhjemme osv. Mettes hverdag er præget af overspringshandlinger en masse […]

Fra smørhullet af Kirsten Hammann

af Anne-Cathrine Auned. 9. november 2005
Mette var kunstner med succes. Så blev hun gift med den store forfatter Søren. Så var hun Sørens kone. Så blev deres vinduer malet sorte igen og igen. Så forlod Søren Mette, og så var hun pludselig ikke rigtig nogen mere. ”Fra smørhullet” er en fascinerende roman, der i billeder fra Mettes (for det meste […]