NYESTE
Født:
1958, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg. 2008

Kim Fupz Aakeson

Født i København, opvokset i Hvidovre og Albertslund.
KFA er også tegneserieforfatter og -tegner, illustrator og manuskriptforfatter.

Bibliografi

1984  General von Falderalala (den grusomme) (billedbog)

1984  Hvem vover at vække guderne? (billedbog)

1985  Da Theodor Thomsen fik vinger (billedbog)

1985  Nissen der ville være berømt – et besynderligt juleeventyr (børnebog)

1985  Tillykke Hr. Struganoff (billedbog)

1985  Uldheksen… og andre fortællinger (børnebog)

1988  Didriksen detektiverne (børnebog)

1988  Hr. Wilders stjerne (billedbog)

1988  Poeten fra Vanløse (billedbog)

1989  Verdens grimmeste pige (billedbog)

1990  Dengang min onkel Kulle blev skør (børnebog)

1990  Stor og stærk (billedbog)

1991  Englebarnet (ungdomsbog)

1991  Pip og papegøjer (børnebog)

1992  De gale (ungdomsbog)

1992  Sallies historier (børnebog)

1993  En helt anden historie (børnebog)

1993  Min Laslo

1994  Lyden af Eva

1994  Svendman (børnebog)

1995  og så er det godnat! (billedbog)

1995  Sidemanden (noveller)

1996  Dyrekredsen – fortællinger (noveller)

1996  Prinsessen der altid havde ret (billedbog)

1996  Stakkels konge (billedbog)

1998  Alting og Ulla Vilstrup (ungdomsbog)

1998  Fandens far! (billedbog)

1998  Læseren

1998  Mor (billedbog)

1999  Da Gud fik en hobby (billedbog)

1999  En helt anden historie og andre historier (børnebog)

1999  Min uartige mund (billedbog)

1999  Pigen der krøb (billedbog)

1999  Popmusik (noveller)

1999  Rokketand (billedbog)

1999  X

2000  Poulsens pirater (billedbog)

2001  Den grusomme jæger (billedbog)

2001  Drengen der lå i sin seng, mens hans far og damefrisøren så på (billedbog)

2001  Party (skuespil)

2002  Endnu flere helt andre historier (børnebog)

2002  Manden og damen og noget i maven (billedbog)

2002  Mellemvægt

2002  Miraklernes tid (skuespil)

2003  Kollision (skuespil)

2003  Min onkel og min onkels nye hund (billedbog)

2003  Ordbog (børnebog)

2003  Tante T (billedbog)

2004  Den legetøjsløse stakkel (billedbog)

2004  En pige, en løve, en storvildtjæger (billedbog)

2004  Farmanden (billedbog)

2004  Pigen der fik rigtig mange søskende (billedbog)

2004  Så blev farfar et spøgelse (billedbog)

2005  Anden omgang – udvalgte noveller (udvalg)

2005  Verdens uartigste dreng (billedbog)

2006  Damen der elskede sin dreng (billedbog)

2006  Den store Fupz (samlet udg.)

2006  En historie om vokseværk (billedbog)

2006  Engelbert H og den sidste chance (børnebog)

2006  Kommando Villavej

2007  Derfor prutter man (billedbog)

2007  Pigen der skulle vælge (fra 5 år)

2007  Tilløb (noveller for unge)

2008  Vitello bliver forretningsmand (fra 5 år)

2008  Vitello graver et hul (børnebog)

2008  Vitello går med kniv (fra 5 år)

2008  Vitello ridser en bil (fra 5 år)

2008  Vitello vil have en far (fra 5 år)

2008  Vitello ønsker sig en hund (fra 5 år)

2009  En lille bog om det hele (billedbog)

2009  Jonna er 54

2009  Vitello er bagvendt (børnebog)

2009  Vitello får en klam kæreste (fra 5 år)

2009  Vitello møder Gud (fra 5 år)

2010  Vitello bygger en monsterfælde (fra 4 år)

2010  Vitello napper en kat (fra 5 år)

2010  Vitello skal have en papfar (børnebog)

2011  Babyen der ikke ville ud (børnebog)

2012  De gale (graphic novel)

2012  Verdens stærkeste mand (billedbog)

2018  Vitello. 24 julehistorier

2018  Bådens navn

2018  Mogens og Mahdi

2018  Mogens og Mahdi forever

 

Mogens og Mahdi forever af Kim Fupz Aakeson

af Ditte Hoffmannd. 24. januar 2019
Endnu en hylemorsom tegneserie fra et prisbelønnet makkerpar Kim Fupz Aakeson, som vi kender for blandt andet Vitello-bøgerne, er tilbage med endnu en tegneserie til de lidt større børn. ‘Mogens og Mahdi forever’ er anden  bog i serien om de to bedste-venner. Den er endnu engang illustreret af den hamrende dygtige Rasmus Bregnhøi. Makkerparret har […]

Bådens navn af Kim Fupz Aakeson

af Rasmus Bygd. 2. december 2018
Da jeg startede med at læse bogens navn, troede jeg ikke den ville fange mig så meget, som den gjorde. Jeg skulle hele tiden lige læse bare et kapitel mere, for jeg synes virkelig, den er godt skrevet. Bogen handler om 59-årige Susse, der arbejder som fængselspræst. Hun er gift med Mugge og har en […]

Vitello 24 julehistorier af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen

af Sanne78d. 28. oktober 2018
Hvis der er noget Vitello elsker ved julen er det tanken om chokolade julekalender, slik, sne og drillenisser. Men det er heldigvis ikke det eneste der sker den her jul for Vitello, for han får også besøg af en mormor, prøver at lege pakkeleg, får store juletræer, går Santa Lucia, bliver kysset under misteltenen og […]

Vitello møder Gud af Kim Fupz Aakeson

af Susanne Hilligsø Sørensend. 20. november 2016
Vitello har en øv dag. Mor gider som sædvanligt slet ikke snakke om Vitellos sjuft af en far, og så er det jo svært at blive klogere på, hvad far egentligt er for en fyr. Hverken Max, Hasse eller Møgungen er hjemme, så der er ikke andet at gøre end at gå ned i centeret […]

Engelbert H og den sidste chance af Kim Fupz Aakeson

af Susanne Hilligsø Sørensend. 21. oktober 2016
Ingen kan som Kim Fupz Aakeson skrive en børnebog, hvor et nok så alvorligt emne gnides ind i en solid omgang humor. Gud er – igen – pænt træt af det hele. Menneskene er, for nu at sige det ligeud, nogle røvsyge egoister der slås, forurener og fråder sig dagen lang. Men NU skal det […]

Pigen der skulle vælge af Kim Fupz Aakeson

af Susanne Hilligsø Sørensend. 17. februar 2016
Pigen der skulle vælge er en stærk historie, om en pige, der en nat finder døden sovende i familiens stue. Døden er gnaven, distræt og har uorden i sine papirer, og derfor falder det i pigens lod at beslutte, om døden skal tage faren eller moren med sig til dødsriget den følgende nat. Pigen bruger […]