NYESTE
Født:
1933, Sverige
Fotograf:
Sandra Qvist, 2012

Kerstin Ekman

Kerstin Lillemor Ekman er født i Risinge, Östergötland, Sverige. Modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1994 for “Hændelser ved vand”.

Læs mere her.

Bibliografi

1959  30 meter mord

1961  Tre små kinesere

1962  Den flammende ovn

1963  Dødsklokken

1967  Pukehornet

1970  Menedarna *

1972  Mørke og blåbærris

1974  Hekseringene

1976  Springkilden

1979  Englehuset

1983  En by af lys

1986  Hunden

1988  Røverne i Skuleskoven

1990  Knivkasterens kvinde

1993  Hændelser ved vand

1996  Gør mig levende igen

2000  Guds barmhjertighed

2001  Arilds tegn

2002  Rørte vande

2003  Skrabelodder

2009  Mordets praksis

2012  Grand final i gøglerbranchen

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Mordets praksis af Kerstin Ekman

af Vibeke Holm Andersend. 7. september 2014
Vores hovedperson, Pontus Revinge er læge, han arbejder i visitationen, hvilket tilsyneladende hverken er et særligt prestigefyldt eller velbetalt job. Han supplerer sin indtægt ved at arbejde om søndagen, hvor han behandler prostituerede for kønssygdomme mv. Han bor på pensionat, vasker selv sine celluloidflipper for at spare penge, læser aviser på den offentlige avislæsesal for […]

Grand final i gøglerbranchen af Kerstin Ekman

af Lise Dilling-Hansend. 17. november 2013
Lillemor Troj er en anerkendt forfatter, som har mange bøger bag sig, har modtaget priser og er offentlig afholdt. En dag præsenterer hendes forlægger hende for en selvbiografi, som hun angiveligt selv skulle have skrevet. Problemet er bare, at det har Lillemor ikke. Hun tager dog manuskriptet med hjem og begynder læsningen, som tager hende […]

Hændelser ved vand af Kerstin Ekman

af Christian Møgeltoftd. 18. februar 2013
Nordisk Råds Litteraturpris
  Kerstin Ekman fik Nordisk Råds Litteraturpris 1994 for “Hændelser ved vand”, og bogen er da også helt usædvanlig. Faktisk er den noget så annorlunda som en tungsindig krimi, hvor intrigen i virkeligheden er næsten underordnet. Først i 1970’erne findes to turister stukket ihjel i deres telt ved Svartvattnet i Jämtland, højt oppe i Sverige […]

Gør mig levende igen af Kerstin Ekman

af Christina Andersen Reynd. 24. august 2001
Der må gerne ske noget i en bog. For megen filosoferen og for lidt handling giver mig nervøse trækninger. “Gør mig levende igen” handler om en gruppe kvinder, hvis sygruppe er transformeret til en debatgruppe, hvor de fører samtaler. Det er ikke fordi emnerne i bogen er ligegyldige. Det drejer sig om forråelse af det […]

Hændelser ved vand af Kerstin Ekman

af Christina Andersen Reynd. 15. august 2001
Nordisk Råds Litteraturpris
Atten år er gået siden det uopklarede dobbeltmord, da Annie ser et ansigt, som hun har set én gang før. Atten år før. “Hændelser ved vand” foregår i Nordsverige. Helt deroppe hvor folk kun kommer, når de virkelig er skudt i træer. Historier fra de nordlige breddegrader giver næsten altid det indtryk, at halvfems procent […]

Mørke og blåbærris af Kerstin Ekman

af Anne-Cathrine Auned. 14. august 2001
Man tager noget hjemmebrændt brændevin, et lille, lukket landsbysamfund og en generel mangel på penge, og så har man ingredienserne til en rigtig suspekt roman om svenskere, når de er mest skumle! “Mørke og blåbærris” foregår 1960ernes Sverige langt oppe nord på, hvor vinteren varer halvdelen af året, og hvor folk er mere mærkelige, end […]