NYESTE
Født:
1949. Wales

Ken Follett

Født i Cardiff, Wales. Har skrevet under pseudonymet Zachary Stone.

“Nålens øje” er tidligere udkommet under titlen “Storm-øen”.

Bibliografi

1976  Modigliani affæren
1977  Papirpenge
1978  Mysteriet i film-studiet
1978  Nålens øje
1979  Tripel
1980  Nøglen til Rebecca
1982  Manden fra Sankt Petersburg
1983  Operation Ørneflugt
1986  De fem løvers dal
1989  Jordens søjler
1991  Nat over havet
1993  Farlige penge
1995  Et sted kaldet frihed
1996  Den tredje tvilling
1998  Guds næve
2000  Nulkoden
2001  Operation Allike
2002  London Kalder
2004  Sneet inde
2007  Uendelige Verden
2010  Giganternes fald
2012  Verdens vinter
2014  På kanten af evigheden

 

Jordens søjler af Ken Follett

af mariemaried. 3. februar 2017
Jeg har efterhånden læst en del bøger af Ken Follett, altid med stor fornøjelse. Af en eller anden grund fik jeg dog aldrig læst en af hans helt store romaner (også i omfang), “Jordens søljer”. Dette er der nu rådet bod på! Romanen foregår i 1100-tallets England, hvor Tom Bygmester er i gang med at […]

På kanten af evigheden af Ken Follett

af Christian Møgeltoftd. 16. maj 2015
Ken Folletts century-trilogi er for inkarnerede læseheste med appetit på det 20. århundredes skelsættende begivenheder (krige, revolutioner, mord på politiske ikoner) og et enormt persongalleri af helte og skurke, der alle elsker sex og intriger. Sidste bind i trilogien – “På kanten af evigheden” – byder på hele 1100 sider af denne underholdende, let bedøvende […]

På kanten af evigheden af Ken Follett

af e-laeserend. 13. april 2015
Denne omfattende roman på 1100 sider er for de fleste af sidernes vedkommende god og spændende læsning. Bogen er godt skrevet, og man ledes gennem Den Kolde Krigs mange “begivenheder” og får bud på såvel Amerikas som Tysklands og Sovjets syn på tingene og tackling af de forskellige opgaver. Vi overværer mordene på Kennedy-brødrene og […]

På kanten af evigheden af Ken Follett

af mariemaried. 11. oktober 2014
Seriøst, Ken Follett! Er det nu ordenligt gennemtænkt? Er denne forrygende serie virkelig kommet til sin afslutning? Jeg har grinet og jeg har grædt og jeg har ikke mindst lært ufatteligt meget om hverdagsliv i krigenes skygge. Hvor bind 1 tog udgangspunkt i 1. Verdenskrig, bind 2 foregik under 2. Verdenskrig og med dette afsluttende […]

Verdens vinter af Ken Follett

af Christian Møgeltoftd. 16. november 2012
Kærligheden overvinder alt. Det er vist den vigtigste pointe i Ken Folletts nye megaepos, “Verdens vinter”. Sjældent har så mange elsket så intenst mod så hårde odds. Klasseskel, afstande, overbevisninger, alderskløfter – overalt river kærlighedens brusende strøm uoverstigelige diger ned. Hvis “Giganternes fald” – første del i en ambitiøs historisk trilogi om et antal familier […]

Operation Allike af Ken Follett

af Knud Hoved. 15. november 2012
Vi befinder os dels i Frankrig dels i England. Tidspunktet er nogle få dage før D-dag, dagen for de allieredes invasion af Frankrig i maj 1944. Englænderne prøver med hjælp fra den Franske modstandsbevægelse forgæves at uskadeliggøre et af Tyskernes vigtigste kommunikationscentre. Det mislykkes imidlertid den ene gang efter den anden. Den Engelske agent Felicity […]