NYESTE
Født:
1954, Japan
Fotograf:
Jane Brown

Kazuo Ishiguro

Født i Nagasaki, Japan. Har levet i England siden 1960.

Modtog Booker-prisen for “The Remains of the Day” (da. Resten af dagen) i 1989. I dag er flere af hans bøger filmatiseret, blandt andet “The Remains of the Day” med Anthony Hopkins og Emma Thompson og særlig populær blev filmen “Never Let Me Go” med blandt andet Keira Knightley.

Modtog Nobelprisen i litteratur 2017.

Læs mere her.

Bibliografi

1982  De fjerne blå bjerge

1986  Kunstner i den flydende verden

1989  Resten af dagen

1995  Koncerten

2000  Early Japanese Stories (noveller) *

2000  Vi forældreløse

2005  Slip mig aldrig

2009  Nocturner. Fem fortællinger om musik og skumring (noveller) 

2015  Den begravede kæmpe

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Slip mig aldrig af Kazuo Ishiguro

af newyorkcitygirld. 9. maj 2018
Nobelprisen
Jeg ved ikke hvordan han bærer sig ad, den gode Kazuo Ishiguro, men med ”Slip mig aldrig” har han bedrevet endnu en pageturner af en roman, der næsten efterlader læseren åndeløs og i den grad formår at fastholde læserens interesse fra første til sidste side. Vi befinder os – som i alle Ishiguros romaner – […]

Vi forældreløse af Kazuo Ishiguro

af newyorkcitygirld. 7. maj 2018
Nobelprisen
Fra tid til anden stifter man som læser bekendtskab med en forfatter, der aldrig har skrevet en dårlig bog. En sådan forfatter er den britiske forfatter Kazuo Ishiguro, der vandt Nobelprisen i litteratur i 2017. Her i Danmark er han måske mest kendt for at have skrevet romanen ”Resten af dagen”, der er blevet filmatiseret […]

Den begravede kæmpe af Kazuo Ishiguro

af Ann-Kristined. 20. november 2015
Hvor dybt kan had være begravet i en bevidsthed og kan glemte sandheder være afgørende for nuværende forhold? Ishiguro er en forfatter, som enhver bør stifte bekendtskab med en dag. Jeg har tidligere været både betaget og knap så betaget af hans værker, men denne var fantastisk. Denne fortælling handler både om det gamle ægtepar […]

De fjerne blå bjerge af Kazuo Ishiguro

af newyorkcitygirld. 13. august 2013
“A pale view of hills” er Kazuo Ishiguro´s debutroman, der foregår i to spor. Den midaldrende kvinde Etsuko bor alene i England efter at datteren Niki er flyttet hjemmefra og den ældste datter Keiko har begået selvmord. Etsuko har svært ved at komme sig over Keiko´s selvmord og føler sig lidt ensom i det store […]

Nocturner. Fem fortællinger om musik og skumring af Kazuo Ishiguro

af newyorkcitygirld. 26. juni 2010
Kazuo Ishiguro er tilbage med novellesamlingen “Nocturner”, der er en af den slags bøger, som man sluger fra ende til anden. Bogen indeholder 5 noveller, der i et eller andet omfang alle handler om musik og dens indvirkning på mennesker i hverdagen. I første novelle “Crooner” møder vi Jan, der spiller i et turist-band i […]

Resten af dagen af Kazuo Ishiguro

af newyorkcitygirld. 7. februar 2006
Man Booker
Vi befinder os i England i sommeren 1956. Hovedpersonen er Stevens, en ældre, værdig og formfuldendt butler, der hele sit liv har arbejdet på godset Darlington Hall i Sydengland. Stevens har af sin chef fået fri en uges tid, og efter nøje overvejelse beslutter Stevens sig til at tage på en af sit livs sjældne […]