NYESTE
Født:
1950, Sverige
Fotograf:
Kennet Ruona

Karin Wahlberg

Født Karin Andersson. Opvokset i Kalmar, Sverige. Bor i Lund.

Gynækolog og fødselslæge.

 

Bibliografi

2002  Hon som tittade in*

2002  Pigen med majblomsterne

2002  Sista jouren*

2003  Ett fruset liv*

2006  Blokken

2007  Trøsteren

2009  Sigrids hemlighet*

2013  Endnu er der håb

2015  I lyst og nød

 

I lyst og nød af Karin Wahlberg

af Vibeke Holm Andersend. 3. januar 2016
”I lyst og nød” er en selvstændig fortsættelse af ”Endnu er der håb” – om livet på et svensk sygehus i 1950’erne. Bogen består af 72 kapitler, som på skift omhandler bogens hovedpersoner. Personerne fra den første bog følges igen, plus et par nye, vi er nu nået til år 1954, hvor polioepidemien er ved at […]

Endnu er der håb af Karin Wahlberg

af Vibeke Holm Andersend. 24. oktober 2014
Vi befinder os i Sverige i 50’erne – polioepidemien er nået til Ekstad, der er overbelægning på hospitalet og alle må arbejde hårdere end det er menneskeligt – især på afdelingen “Epidemien”, hvor den unge læge Carl Emilsson og sygeplejeskeeleven Stina arbejder. Der er ingen vaccine mod polio – nogle af de ramte patienter bliver […]

Trøsteren af Karin Wahlberg

af nordstrandend. 5. maj 2014
Efter endt læsning er jeg rigtig irriteret over titlen “Trøsteren” – for det er mig en gåde, hvorfor forfatteren har valgt netop denne titel. På svensk hedder den det samme, så det er ikke et dumsmart navn opfundet af en dansk forlægger. Når det er sagt, så er det en spændende bog. Ikke stor litterær […]

Blokken af Karin Wahlberg

af Liselotte Møller Wyked. 27. april 2009
Nej, hvor er det dejligt at læse en bog, der bare skriger på, at man skal læse videre! En bog, man nærmest kan høre kalde på én, når man forlader den. “Blokken” af Karin Wahlberg er sådan en bog, der bare vil læses færdig ret hurtigt – den er simpelthen så spændende, at det ikke […]

Pigen med majblomsterne af Karin Wahlberg

af Carina Sørensend. 22. november 2007
I en vaskekælder bliver en ældre dame brutalt overfaldet, og politiet står nu overfor at skulle finde morderen. Beboerne i ejendommen bliver afhørt og flere har deres bud på hvem gerningsmanden kan være. Også kvindens slægtninge bliver forhørt og politiet fatter straks mistanke til kvindens søn, der ikke virker til at have helt rent mel […]