NYESTE
Født:
1944, Sverige

Karin Brunk Holmqvist

Bor i Tomelilla, Sverige.
Uddannet socionom.

Bibliografi

1996  Nära Verkligheten (digte) *

1998  Potensgiverne

2005  Glimmerbøsserne

2006  Villa Bonita *

2010  Sirile gentlemen søges

2015  Akutklokken

2017  Majken Minefinder

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Majken minefinder af Karin Brunk Holmqvist

af Lars Poulsend. 4. december 2018
Karin Brunk Holmqvist er kendt for sine hyggelige og morsomme fortællinger fra udkantsverige. Der hvor livet går lidt langsommere, og hvor der er masser af plads til særlinge. I “Majken minefinder” er vi rykket fra landet ind i byen Skillinge. En lille by ganske vist, men dog en by. En søvnig by af den slags […]

Potensgiverne Af Karin Brunk Holmqvist

af Lars Poulsend. 7. juli 2011
Lille, langsom og letlæst. Det må være nøgleordene for Karin Brunk Holmqvists bog Potensgiverne. Frøknerne, og søstrene, Tilda og Elida Svensson, på henholdsvis 72 og 78 år, bor i barndomshjemmet i Borreby, en lille svensk by, hvor tiden er gået i stå. I særdeleshed er tiden gået i stå hos førnævnte frøkner. De lever som […]

Sirile gentlemen søges Af Karin Brunk Holmqvist

af nordstrandend. 7. juli 2010
Pulsen kommer helt ned og man træder ind i en verden af ro, gemytlighed, stort overskud og megen glæde ved de små ting i livet, når man læser Karin Brunk Holmqvist. Margit og Alma er et par gamle damer, der er genboer ude på landet i Tomelilla nær Ystad i Sverige. De hygger sig med […]