NYESTE
Født:
1885, Damark
Hjemmeside:
http://blixen.dk/

Karen Blixen

Karen Christentze (Tanne) Dinesen, gift Blixen, blev født på Rungstedlund, Danmark. Bor med kortere afbrydelser i Kenya fra 1914 til 1931, hvor hun flytter ind hos sin mor på Rugstedlund.
Skrev under pseudonymerne Isak Dinesen og Pierre Andrézel. Død 1962.

Bibliografi

1934  Syv fantastiske fortællinger (fortællinger) 

1937  Den afrikanske farm

1942  Vinter-eventyr (fortællinger) 

1944  Gengældelsens veje

1952  Babettes gæstebud (fortælling) 

1955  Spøgelseshestene (fortælling) 

1957  Sidste fortællinger (fortællinger) 

1958  Skæbneanekdoter (fortællinger) 

1963  Ehrengard

2018  Om ægteskab

 

Om ægteskab af Karen Blixen

af Splintd. 24. marts 2019
Karen Blixen! Ja jeg tvivler på der er ret mange som ikke har hørt om hende. Om ikke andet så har hun spillet en stor rolle i dansk historie indenfor litteraturens verden. Og især hendes fortælling “Den afrikanske farm”, der omhandler hendes liv i Afrika har virkelig fyldt meget. Derfor er det også spændende at […]

Spøgelseshestene af Karen Blixen

af Ann-Kristined. 30. juli 2015
Kan sygdom have en hallucinerende effekt på børn og hvordan takler børn døden? Blixen har med “Spøgelseshestene” skrevet en fortræffelig fortælling, som er mystisk og overnaturlig lige indtil sidste side. En lille pige med kælenavnet Nonny er blevet frygtelig syg og lægerne kan ikke helt finde ud af, hvordan de får hende op og stå […]

Ehrengard af Karen Blixen

af Ann-Kristined. 2. marts 2015
Hvem er Ehrengard og kan det lykkedes at holde en baby skjult for omverdenen i 2 måneder? Blixen skrev faktisk dette værk på engelsk til at starte med og derfor er dette egentlig en oversættelse. Overraskende nok. Den foregår i udlandet, hvor vi møder kunstneren Cazotte og en storhertuginde, hvis søn endnu er ugift. Sammen […]

Babettes gæstebud af Karen Blixen

af Ann-Kristined. 26. januar 2015
De Gyldne Laurbær
Hvem er Babette egentlig og hvad sker der i den lille norske by, som hun bor i, når hun vinder en stor pengegevinst i hjemlandet Frankrig? Denne fortælling om Babette er i dag kendt af mange og det er en skøn fortælling, som faktisk blev skrevet af Blixen tilbage i 1950, hvor den blev udgivet […]

Syv fantastiske fortællinger af Karen Blixen

af Ulla Weishauptd. 28. september 2012
Karen Blixens ”Syv fantastiske fortællinger” er som at høre en stemme fra en svunden tid. Fortællingerne blev første gang udgivet i 1934 under titlen “Seven Gothic Talles” af Isak Dinesen. Allerede året efter udkom de på dansk og ikke længe efter blev det afsløret at Isak Dinesen var synonym for Karen Blixen. I denne udgave […]

Syv fantastiske fortællinger af Karen Blixen

af Lise Dilling-Hansend. 14. september 2011
En af de vigtigste danske forfattere er i mine øjne Karen Blixen. Hun var på mange måder en spændende person med sit noget anderledes liv, og ligeledes var hun en spændende forfatter, der skilte sig ud fra datidens forfattere. Starten af 1900-tallet var i Danmark præget af det, mange kender som socialrealisme. Vi fulgte den […]