NYESTE
Født:
1959, Danmark
Fotograf:
Teit Hornbak

Kåre Bluitgen

Dansk forfatter, født i Bistrup.

Uddannet lærer og journalist, men har aldrig arbejdet indefor fagene.
Bluitgens billedbog om Mohammed, var indirekte årsag til Mohammed-krisen.

Bibliografi

2008  Muhammed. Profeten fra ørkenen (billedbog)

2012  Tyran er væk! (billedbog)

2016  Nina Bang : som mælkebøtter gennem asfalt – kvindernes kamp (børnebog, biografi)

2017  Karen Jeppe: et lys i rædslens mørke – et folks kamp (børnebog, biografi)

2018  Den hemmelige leg (børnebog)

 

Den hemmelige leg af Kåre Bluitgen og Mette Marcussen

af Ulla Weishauptd. 18. maj 2018
Da jeg var barn, legede vi tit doktor i legehuset bagerst i haven, og var vi mange sammen legede vi den flaskehalsen peger på. Begge lege var et led i vores måde at undersøge det andet køn og få en forståelse af, hvordan vi var skabt. Vi var godt klar over at det var lidt […]

Karen Jeppe: et lys i rædslens mørke – et folks kamp af Kåre Bluitgen

af Jette S. F. Holstd. 12. oktober 2017
”Karen Jeppe: et lys i rædslens mørke – et folks kamp” er andet bind i serien ”De gik forrest”, som handler om danske foregangsmænd og -kvinder på politiske, humanistiske eller videnskabelige områder, fortalt for børn. Karen Jeppe blev født i Østjylland og var som barn tæt på at dø af lungebetændelse. Hun overlevede, men led […]

Nina Bang: som mælkebøtter gennem asfalt – kvindernes kamp af Kåre Bluitgen

af Splintd. 20. april 2016
Vi får her historien om Nina Bang. Nina blev født i 1866 og dengang kunne kvinder m. fl. ikke stemme. De gik hjemme og passede hus og børn. Men Nina ville mere end det. Hun ville have lov at vise verden at kvinder kunne selv. Og hendes mand støttede hendes kamp. Nina blev nemlig forkæmper […]

Tyran er væk! af Kåre Bluitgen

af Susanne Hilligsø Sørensend. 5. juni 2012
Emils elskede dinosaur, Tyran, er blevet væk. Og sjovt nok lige samme dag som Mads var med hjemme på besøg. Og så er det jo da nærliggende at tro, at Mads har hugget yndlingslegetøjet. En krig starter mellem de to tidligere bedste venner. Det er en frontkrig, der udspiller sig i skolegården, hvor de to […]