NYESTE
Født:
1950, Danmark

Jussi Adler-Olsen

Født i København.

Universitetsstudier i medicin, samfundsfag og film. Deleksamen i Nyere Politisk Historie og exam. art. i Filmvidenskab. Har tidligere arbejdet blandt andet som redaktør og oversætter. Fuldtidsforfatter.

Bibliografi

1997  Alfabethuset

2003  Og hun takkede guderne

2006  Washington dekretet

2007  Kvinden i buret

2008  Fasandræberne

2009  Flaskepost fra P

2010  Journal 64

2012  Marco effekten

2014  Den grænseløse

2016  Selfies

 

Den grænseløse af Jussi Adler-Olsen

af Knud Hoved. 16. april 2017
Som sædvanlig sidder Carl Mørch med fødderne oppe på skrivebordet i dyb søvn, indtil han vækkes af hans trofaste højre hånd, Assad. Assad er i fuld gang med at male et rum i deres lille kælderafdeling. Han vækker Carl fordi telefonen ringer endnu en gang. Carl har ellers indøvet en teknik, hvor han kan sove […]

Selfies af Jussi Adler-Olsen

af Christian Møgeltoftd. 3. december 2016
Andre succesfulde, nordiske krimiforfattere gør det. Forlader deres givtige serie med det populære persongalleri og kaster sig ud på dybt vand. Skriver noget helt andet. Nyt, frisk, ambitiøst. Håkan Nesser gør det konstant. Kjell Ola Dahl gjorde det for nyligt med “Kureren”. Er det ikke snart din tur, Jussi? Du kan jo godt. Tænk bare […]

Selfies af Jussi Adler-Olsen

af Vibeke Holm Andersend. 15. oktober 2016
Jazmine, Denise og Michelle er sidst i tyverne. De er alle tre på kontanthjælp, har ingen uddannelse, men håber på berømmelse: at blive ”opdaget” og være med i et realityshow. Kedeligt arbejde er ikke lige noget for dem – så for at få penge til lækkert tøj, støvler og frisørbesøg, må kontanthjælpen suppleres. Denises mormor […]

Over grænsen af Jussi Adler-Olsen m.fl.

af Bjarne Jensend. 17. juni 2016
Man bliver glad i låget, når Politikens Forlag endnu engang står bag en krimi- og spændingsantolo­gi, der denne gang lader overskuddet gå til Red Barnet. På sammet tid kan man støtte et godt for­mål, blive godt underholdt og opdage eller genopdage forfattere. Jeg var i sin tid også godt un­derholdt af ‘Liv for liv’ fra […]

Flaskepost fra P af Jussi Adler-Olsen

af Jens Markvardsend. 25. december 2015
I et bådshus sidder to børn, søskende, lænkede med jernkæder og venter på deres bøddel – de ved de skal dø. Den ene bror får fingrene i en flaske, en træsplint og et stykke papir, han skriver et råb om hjælp og smider flasken i vandet under sig. Fire minutter efter åbner bødlen døren. Adskillige […]

Alfabethuset af Jussi Adler-Olsen

af nordstrandend. 2. februar 2015
Tredje gang er lykkens gang, og det blev det også for mit bekendtskab med Alfabethuset. To gange tidligere er jeg gået død i romanen på et tidligt tidspunkt, men nu SKULLE den læses til ende. Bryan og James er to unge engelske piloter, barndomsvenner, der under anden verdenskrig bliver sendt ind over Tyskland for at […]