NYESTE
Født:
1970, Tyskland

Julia Franck

Tysk forfatter født i Østberlin.
Har studeret tysk litteratur på universitetet.
Bor i Berlin med sine børn.

Bibliografi

1997  Der neue Koch *

1999  Liebediener *

2000  Bauchlandung (noveller) *

2003  Lejrbål

2006  Mir nichts, Dir nichts (fortællinger) *

2007  Middagsfruen

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

Middagsfruen af Julia Franck

af mariemaried. 22. januar 2009
Helene har det ikke nemt. Hun vokser op i en dysfunktionel familie, hvor moderen er psykisk syg og faderen væk i krig. Efter faderens død efter 1. verdenskrig tager Helene og hendes ældre søster Martha til Berlin for at skabe et bedre liv og bruge deres uddannelse som sygeplejerske. 1920’ernes Berlin er vild og fuld […]