NYESTE
Født:
1978, Danmark

Julia Butschkow

Elev på Forfatterskolen 1999-2001.

Arbejder også som underviser. Har undervist i idé- og projektudvikling m.v. på teateret Terra Nova (Kbh.), samt på Scenekunstnerisk Platform (Randers). Gæstelærer på Skriveskolen Hemingway.

Bibliografi

1997  Lykkekomplex (digte)
1999  Så simpelt (digte & kortprosa)
2004  Lunatia
2009  Apropos Opa
2011  Der er ingen bjerge i Danmark (noveller)
2013  Aber dabai

 

Der er ingen bjerge i Danmark af Julia Butschkow

af newyorkcitygirld. 25. august 2014
Undertegnede anmelder har en forkærlighed for noveller, og jeg glædede mig derfor på forhånd da jeg købte novellesamlingen “Der er ingen bjerge i Danmark”, der består af 13 korte noveller. Alle novellerne foregår i nutidens Danmark og handler om almindelige menneskers liv og færden; der er dog tendens til, hovedpersonerne i novellerne er kvinder. I […]

Apropos Opa af Julia Butschkow

af mariemaried. 31. marts 2009
“Apropos Opa” er med sine 200 sider, korte kapitler og relativt store bogstaver ikke en bog, der gør så megen væsen af sig rent volumenmæssigt. Til gengæld er dens indhold markant mere beundringsværdigt end nogen murstensroman. Handlingens omdrejningspunkt er den unge kvindelige jeg-fortæller, der bor i København. Hun arbejder hos en urmager på Hovedbanegården, et […]