NYESTE
Født:
1928, Frankrig

Jules Verne

Jules Gabriel Verne blev født i Nantes, Frankrig og døde i Amiens.

Som ung læste han jura i Paris og gik derefter over til skrivningen. Lystspil blev den første genre han beskæftigede sig med og dette var ikke den store succes. Året 1863 var anderledes for ham, da han fik udgivet “Fem uger i ballon” som en feuilleton – denne bragte stor succes med sig og han fik sig et trofast publikum.

Ofte involverer hans romaner et tema med videnskab og teknik, hvilket blandt andet kan ses i “Around the World in 80 Days” (dansk: Jorden rundt på 80 dage). Han udgav mange romaner, og de fleste er den dag i dag også oversat til dansk. “Skatten paa vulkanøen” er også udgivet som “Robur. Luftens erobrer”.

Kilde: Verdenslitteraturen – Hvem-skrev-hvad af Politikens Litteratur Håndbøger

Død 1905

Bibliografi

1863  Fem uger i ballon

1864  Rejsen til jordens indre

1865  Rejsen til månen

1866  Kaptajn Hatteras Eventyr paa en Nordpolsexpedition (2 bind)

1868  Kaptajn Grants børn

1870  En verdensomsejling under havet

1871  Ulykkesskibet

1871  Zarens kurer

1872  Jorden rundt i 80 dage

1875  Den hemmelighedsfulde ø

1877  Gennem verdensrummet

1878  Kaptajnen på 15 år

1880  Det rullende hus

1884  Den forsvundne diamant

1886  Robur. Luftens erobrer

1886  Skatten paa vulkanøen

1887  I Floridas sumpe

1888  To års ferie

1892  Slottet i Karpatherne

1896  Face au drapeau*

1905  Fyrtårnet ved verdens ende

1994  Paris i det 20. århundrede

 

Jorden rundt i 80 dage af Jules Verne

af Christina Andersend. 6. august 2008
Den oprindelige og uforkortede version af “Jorden rundt i 80 dage” er en langtrukken oplevelse. Den berømte klassiker handler om det engelske overklasseløg Phileas Fogg, som indgår et væddemål om, hvorvidt det er muligt at rejse rundt om jorden på 80 dage. Bogen er spændende på cirka 50 sider i alt. Herudover må man trækkes […]

En verdensomsejling under havet af Jules Verne

af peped. 10. oktober 2001
Klassikeren fra alle rigtige drenges bogreoler. Kaptajn Nemo og hans mystiske mandskab på ubåden Nautilus farer verden rundt og oplever de vildeste ting. Bogen er lige så eventyrlig som den er lærerig. Hvad man først tror er et kæmpe søuhyre der vædrer krigsfartøjer på de syv have, viser sig at være Nautilus med den gale […]