NYESTE
Født:
1970, Tyskland

Judith Hermann

Tysk forfatter. Cand. mag. i tysk og filosofi.

Læs mere her.

Bibliografi

1998  Sommerhus, senere (noveller)

2003  Spøgelser, overalt (noveller)

2009  Alice (noveller)

2014  Al kærligheds begyndelse

2016  Lettipark (noveller)

 

Alice af Judith Hermann

af newyorkcitygirld. 25. december 2017
Med novellesamlingen ”Alice” har Judith Hermann gjort det igen: fremtryllet endnu et mesterværk af en bog med 5 noveller, der med nøgternt og afdæmpet sprog fremstiller hverdagen for en kvinde i slutningen af 30´erne. Første novelle foregår i en tysk provinsby, anden novelle foregår i Italien mens de sidste tre noveller alle foregår i Berlin, […]

Spøgelser, overalt af Judith Hermann

af newyorkcitygirld. 26. september 2017
Den tyske forfatter Judith Hermann debuterede i år 2000 med novellesamlingen ”Sommerhus, senere” – en bog, der blev genudgivet i 2017 på forlaget Batzer & Co. Tidligere i 2017 valgte forlaget at genudgive forfatterens anden bog, en novellesamling ved navn ”Spøgelser, overalt”, der første gang udkom på dansk i 2004. ”Spøgelser, overalt” består af syv […]

Sommerhus, senere af Judith Hermann

af Christian Møgeltoftd. 1. september 2017
Gode noveller er luksuslitteratur. Som nu “Sommerhus, senere”, hvor en af Tysklands væsentligste nutidige forfattere, Judith Hermann, har lagt sig i selen for at give sine læsere ni helstøbte historier. Ikke bare én som i en banal roman, men hele ni for samme pris. Samlingen er fra 1998 og Hermanns debut, der katapulterede hende direkte […]

Sommerhus, senere af Judith Hermann

af newyorkcitygirld. 19. juli 2017
I 1998 debuterede den tyske forfatter Judith Hermann med novellesamlingen ”Sommerhus, senere”. Bogen indeholder 9 noveller og blev rost til skyerne i samtlige medier – både i hjemlandet Tyskland, men sandelig også i udlandet. Bogen er også fremragende, så jeg tilslutter mig alle de rosende ord, novellerne har fået med på vejen. Bogens 9 noveller […]

Lettipark af Judith Hermann

af Christian Møgeltoftd. 3. marts 2017
“Øer” er velsagtens en repræsentativ historie i den lavmælt velskrivende tyske forfatter Judith Hermanns nye novellesamling, “Lettipark”. Som resten af novellerne er “Øer” en uhåndgribelig slice of life-situation, der hverken er forstørret, formindsket eller forklaret – bare en lille bid af et ordinært liv, der hverken starter eller slutter her, endsige handler om noget særligt. […]

Al kærligheds begyndelse af Judith Hermann

af newyorkcitygirld. 4. december 2016
Efter tre novellesamlinger sprang den tyske forfatter Judith Hermann ud som romanforfatter med ”Al kærligheds begyndelse”, der udkom på forlaget Batzer & Co. i 2016. Romanen er en skræmmende og uhyrligt velskrevet roman om stalking, og om hvordan uhyggen på ganske overraskende vis dukker op i en normal familie. Stella er 37 år og gift […]