NYESTE
Født:
1899-1986, Argentina

Jorge Luis Borges

Født i Bueños Aires og død i Geneve.

Han blev til dels uddannet i hjembyen, delvist i Geneve og i Cambridge. Han rejste til Spanien i 1918, hvor han var en del af en avantgarde-gruppe, men vendte tilbage til Argentina 3 år efter, hvor han udgav “Fervor de Bueños Aires“, der blev hans debut i form af en digtsamling. Det er dog især de fantastiske fortællinger, som han er blevet berømt for og her ser vi blandt andet værkerne “Ficciónes” (dansk: Fiktioner) fra 1944, “El Aleph” (dansk: Alef) fra 1949 samt samlingen af fortællinger kaldet “Atlas” (dansk: Atlas), som han skrev sammen med sin kone.

Han forfattede både romaner, digte, essays og noveller foruden de nævnte fortællinger. I dag betragtes han som en af de største forfattere i Latinamerika og han var derudover chef for Nationalbiblioteket i 1955.

Kilde: Gads Udenlandske Forfatter Leksikon

Læs mere på Forfatterweb

Bibliografi

1998  Fiktioner (noveller)
1999  Aleffen (noveller)
2000  Nederdrægtighedens verdenshistorie (noveller)
2001  Digte 1923-85 (digte)
2003  Borges og jeg (digte)

 

Borges og jeg af Jorge Luis Borges

af Ann-Kristined. 5. oktober 2014
Hvad siger vores erinding os egentlig og er vi kun en person eller har vi to sider af os selv? Jorge Luis Borges har her samlet en masse små både noveller og digte, som han har skrevet i årenes løb og det er en fantastisk samling. Personligt læser jeg ikke så mange digte, men da […]