NYESTE
Født:
1959, Norge

Jon Fosse

Norsk forfatter og dramatiker. Cand.philol. i litteraturvidenskab fra Bergen Universitet. Udover romaner skriver han også skuespil.

Modtog 2015 Nordisk Råds Litteraturpris for trilogien ‘Andvake’, ‘Kvekdsvævd’ og ‘Olavs drømme’.

Læs mere her.

Bibliografi

2001  Morgen og aften

2003  Melancholia I-II

2006  Det er Ales

2007  Bådehuset

2009  Nej åh nej: Hundemanuskripterne 1-3

2010  Andvake

2015  Kveldsvævd

2015  Olavs drømme

 

Kveldsvævd af Jon Fosse

af newyorkcitygirld. 21. oktober 2017
Nordisk Råds Litteraturpris
”Kveldsvævd” er et konstrueret ord, der betyder livstræt eller mæt af dage. Det er desuden også titlen på tredje og sidste del af den trilogi, som den norske forfatter Jon Fosse har skrevet om det unge par Alida og Asle og deres bestræbelser på at klare en barsk hverdag. I denne tredje og sidste del […]

Olavs drømme af Jon Fosse

af newyorkcitygirld. 15. oktober 2017
Nordisk Råds Litteraturpris
”Olavs drømme” er anden del af en trilogi skrevet af den norske stjerneforfatter Jon Fosse. I ”Olavs drømme” møder læseren igen det unge par Asle og Alida, der i første del af trilogien lige var blevet forældre til en lille dreng ved navn Sigvald. Nu er der gået lidt tid og det unge par har […]

Andvake af Jon Fosse

af newyorkcitygirld. 28. september 2017
Den prisvindende norske forfatter og dramatiker Jon Fosse (født 1959) har siden sin debut i 1983 udgivet cirka 50 bøger, der spænder over romaner, digte, dramaer samt børne- og billedbøger. Han er oversat til 40 sprog og modtog i 2007 Svenska Akademiens Nordiske Litteraturpris, så det er en meget veletableret og produktiv forfatter, der har […]

Andvake af Jon Fosse

af Helene Straarupd. 4. marts 2011
Jeg kan lige så godt være ærlig: Litteratur er for mig blåstemplet, hvis Batzer & Co har udgivet det. Har man fat i en bog fra dette forlag, har man fat i noget meget, meget godt. Derfor var jeg ikke særlig overrasket over at finde et underværk i denne lille bog. På 74 små, luftige […]