NYESTE
Født:
1937, Danmark

Johannes Møllehave

Født i København.

Uddannet præst. Arbejder desuden som foredragsholder.
Har også udgivet faglitteratur blandt andet en række prædikensamlinger.
“En morder ser rødt” (1990) har også været udgivet under titlen “Kan den, som kan lægge to og to sammen – lade fem og syv være lige?”.

Læs mere her.

Bibliografi

1975  På myrens fodsti (erindring) 

1976  De betroede talenter (digt) 

1976  Op ad en mur

1977  Da glæden blev født (digt) 

1977  Livsfangerne

1978  To brødre (digt) 

1979  Fanget (børnebog) 

1980  Abraham, Isak og Jakob (digt) 

1982  En fri mand

1983  Adam og Eva ved Roskilde Fjord (digt) 

1983  Den barmhjertige samaritan (digt) 

1983  Josefs drømme (digt) 

1985  Tyveknægten Alexander og den sympatiske zebra (børnebog) 

1989  Holger Danskes Vej 60. Den kugle som bar Mortens navn

1990  En morder ser rødt

1991  Retur til Waterloo

1993  Drengen der kom hen hvor peberet gror (børnebog) 

1993  Kattenes ABC (børnebog) 

1993  Sokrates fra Athen (børnebog) 

1999  Den nøgne zebra (billedbog) 

2003  Signes jul (børnebog) 

2011  Livets gave (billedbog) 

2014  Fredes fobi (børnebog)

 

Fredes fobi af Johannes Møllehave

af Britta Klitgaardd. 20. marts 2014
Frede bliver bange, da han er i cirkus med sin far. Ikke for lyn og torden og vilde dyr – men for klovner, der slås med lagkage. Frede har klovnofobi! ”Fobi betyder angst, fordi der er et eller andet, man ikke kan li’. Som hvis man har en frygt for edderkopper eller en anden angst, […]

På myrens fodsti af Johannes Møllehave

af nordstrandend. 21. august 2012
For den fyrstelige sum af 2 kroner erhvervede jeg i en genbrugsbutik Johannes Møllehaves festlige skildringer fra hans barndomsland. Bogen består af 18 små historier alle med afsæt i Johannes Møllehaves barndom. Sproget er humoristisk, underfundigt og betagende – ganske som vi kender den herre. Undervejs får han også flettet nogle paralleler til biblen ind […]

Drengen der kom hen hvor peberet gror af Johannes Møllehave

af Susanne Hilligsø Sørensend. 26. januar 2012
Tors forældre er ikke glade for ham. Han er stor og larmende, og vil ikke give dem ro. Deres hyppigste replik til ham er: “Åh, gid du kom hen, / der hvor peberet gror!” Næsten alle de voksne mennesker som Tor møder i fortælling har ingenting tilovers for den lille dreng, der en skønne dag […]

Livets gave af Johannes Møllehave

af Susanne Hilligsø Sørensend. 23. oktober 2011
Denne dejlige børnebog handler, som titlen afslører, om, hvordan et lille nyt barn bliver til. Selvom præsten Møllehave er forfatteren er den fysiske forklaring på det enkelte menneskes skabelse tilstede, men den åndelige dimension mangler heller ikke. Bogen er skrevet som små korte rim, men hvor Møllehave før er kommet til at lægge for meget […]

Den nøgne zebra af Johannes Møllehave

af Susanne Hilligsø Sørensend. 19. oktober 2011
Hovedpersonerne i denne børnebog er to stribeløse zebraer. En sort, uden de hvide striber. En hvid, uden de sorte striber. Begge zebraer er genstand for megen morskab og latter og har mest lyst til ikke at være til længere, den hvide især, da selveste paven i et brev nægter at en sådan ynkværdig krikke overhovedet […]

Op ad en mur af Johannes Møllehave

af Jens Markvardsend. 14. oktober 2007
Johannes Møllehave skrev i 1976 sin debutroman ”Op ad en mur”, en tragikomisk og atypisk kriminalroman. Historien handler om jagten på en undsluppet øksemorder, og den forurettelse samt de hændelser jagten medfører i samfundet. Der hvor bogen er atypisk, er i strukturen. Næsten alle kapitler handler om en ny person, som man for de flestes […]