NYESTE
Født:
1964, England

Joanne Harris

Født i Barnsley, England.

Har en universitetsgrad i ‘Modern and Mediaeval Languages’ fra St Catharine’s College i Cambridge. Arbejdede som lærer i 15 år. Fuldtidsforfatter.
Har desuden skrevet to kogebøger “The French Kitchen” (2002) og “The French Market” (2005) sammen med Fran Warde.

Bibliografi

1989  The Evil Seed *

1993  Sov mit barn

1999  Chokolade

2000  Brombærvin

2001  Appelsinens fem kvarte

2002  Strandtyven

2003  Hellige tåber

2004  De røde sko (noveller) 

2005  Dobbeltspil

2007  Chokoladeheksen

2007  Runemarks *

2010  Blueeyedboy

2012  Ferskner til Fader Francis

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Ferskner til fader Francis af Joanne Harris

af Sarah Grønd. 24. november 2014
”Ferskner til Fader Francis” er den tredje bog i Chokolade-serien (hvoraf de to første var ”Chokolade” og ”Chokoladeheksen”). Her er der gået 8 år siden Vianne Rocher forlod Lansquenet, fulgte vinden til Paris og kæmpede mod Chokoladeheksen. Hun bor nu i på en husbåd sammen med Roux og hendes to elskværdige børn, da hun modtager […]

Blueeyedboy af Joanne Harris

af newyorkcitygirld. 24. november 2011
Lad det være sagt med det samme: “Blueeyedboy” er en af den slags bøger, hvor jeg ikke rigtig kan finde ud af, hvad formålet med bogen er. Bogens hovedperson er den 42-årige Ben, der af uransaglige årsager stadig bor hjemme hos sin mor, der – for at sige det mildt – kontrollerer sønnens liv i […]

Chokoladeheksen af Joanne Harris

af Dipyd. 24. juli 2009
Dette er en fortsættelse af bogen “Chokolade” og vi følger igen Vianne Rocher og hendes datter Anouk. Der er gået 5 år siden vi forlod Vianne i landsbyen Lansquenet. Vianne har nu fået en datter til, som hedder Rosette og hun er flyttet til Paris sammen med sine døtre. Vianne har nu en chokoladebutik på […]

Chokolade af Joanne Harris

af nordstrandend. 24. juli 2009
“Den må du bare læse” var der flere, der havde sagt til mig – det har jeg så gjort. “Du kan ligefrem smage chokoladen” sagde de, så som chokoladeelsker glædede jeg mig til en chokoladeoplevelse, der ikke fedede. Jeg synes nu, at bogen er langtrukken og temmelig uvedkommende, og slet ikke det den giver sig […]

Dobbeltspil af Joanne Harris

af Jette S. F. Holstd. 24. januar 2009
St. Oswald er en fin, gammel drengeskole i det nordlige England. Den er ved at være temmelig forfalden, men både lærere og elever føler sig bedre end de lokale, som til gengæld afskyr skolen og alle dens traditioner. Også indbyrdes blandt skolens lærere er der nid og nag og ikke mindst en evig kamp om […]

Sov, mit barn af Joanne Harris

af Jette S. F. Holstd. 24. september 2008
Jeg har ikke læst noget af Joanne Harris før, men faldt for beskrivelsen af “Sov mit barn” som en gotisk roman fra Victoriatidens London. Jeg blev ikke skuffet – og så alligevel. Henry Chester er kunstmaler. Faren var præst, og moren var stort set altid fraværende. Henry vokser op med et forkvaklet forhold til kvinder, […]