NYESTE
Født:
1960, Norge
Fotograf:
Håkon Eikesdal

Jo Nesbø

Nordmand.
Musiker, civiløkonom, journalist og forfatter.

 

Bibliografi

1997  Flagermusmanden

1998  Kakerlakkerne

2000  Rødhals

2001  Karusellmusikk (noveller) *

2002  Sorgenfri

2003  Marekors

2005  Frelseren

2007  Doktor Proktors pruttepulver (børnebog)

2007  Snemanden

2008  Doktor Proktors tidsbadekar (børnebog)

2008  Headhunterne

2009  Panserhjerte

2011  Genfærd

2013  Politi

2014  Sønnen

2015  Blod på sneen

2015  Midnatssol

2017  Doktor Proktor redder julen (børnebog)

2017  Tørst

2018  Macbeth

2019  Kniv

 

Kniv af Jo Nesbø

af Lone MDd. 24. september 2019
Den gode Harry Hole er på vej i den forkerte retning. Nedad og kun nedad. Han er begyndt at drikke igen, smidt ud hjemmefra og selv hans gode venner og kolleger hos politiet har ikke meget til overs for ham. De lader ham dog allernådigst beholde sit job, så længe han ikke går i vejen […]

Tørst af Jo Nesbø

af Christian Møgeltoftd. 28. september 2017
Vampyrer tror kun de enfoldige på. Men hvad så med vampyrister? Mordere, der drikker deres ofres blod for at få jern på… Og netop sådan et fælt karlfolk hærger i Oslos hårdt prøvede gader, bevæbnet med Tinder på mobiltelefonen og et grumt stålgebis, der let bider tyndhudede pigestruber over. Vampyrer skal bekæmpes med hvidløg og […]

Blod på sneen af Jo Nesbø

af Vibeke Holm Andersend. 14. august 2017
En af de bøger, der kom med på sommerferie, var denne lille, hurtigt læste bog. Det er den første bog jeg har læst af Jo Nesbø, og jeg havde bevidst valgt en bog, der ikke er del af en serie. Bogens hovedperson er lejemorderen Olav. Han er blevet lejemorder, fordi han stort set ikke kan […]

Genfærd af Jo Nesbø

af Jens Markvardsend. 28. juli 2017
Nesbø, you did it again! Overgik dig selv ved at justere en smule på en ellers forrygende formel og koge et heksebryg, der endnu engang kan tryllebinde måbende læsere. For ja, Harry Hole er tilbage fra Thailand, og yes, det er som det plejer – bare bedre. Men for at forstå hvorfor Genfærd er bedre […]

Panserhjerte af Jo Nesbø

af Jens Markvardsend. 2. april 2017
Der burde være en fagforening for romanfigurer. Et sted der forhindrede skruppelløse forfattere i gang på gang at krænke disse umælende staklers rettigheder. I så fald ville Jo Nesbø have noget af et problem, for hans kriminalkommisær Harry Hole er i mange år blevet hevet gennem den veritable skærsild. I ‘Panserhjerte’ topper det: Hole bliver […]

Snemanden af Jo Nesbø

af Jens Markvardsend. 14. september 2016
En gerningsmand med en lidt speciel modus operandi bortfører gifte kvinder i Oslo.  Kort før kvinderne forsvinder har gerningsmanden bygget en snemand i offerets have. Harry Hole er vicekommisær i drabsafdelingen og har ikke meget at lave. Han modtager et brev underskrevet ‘Snemanden’, der tipper ham om at se på sagen om de forsvundne kvinder. […]