NYESTE
Født:
1946, Danmark

Jens Smærup Sørensen

Født i Staun ved Nibe.

Bibliografi

1971  George O’Manneys endeligt (novelle)

1971  Udvikling til fremtiden (digte)

1973  Gøremål

1974  Tydelig (noveller)

1975  Byggeri

1976  13 stykker af en drøm (noveller)

1978  Skoven nu

1979  Fortryllelse (noveller)

1981  Mit danske kød

1982  579 kilometer i det danske landskab

1982  En musikers bestemmelser

1982  Nytår (børnebog)

1984  Virkelig historie (børnebog)

1985  At ende som eneboer

1985  Det menneskelige princip (noveller)

1985  Hjælp til Anders (børnebog)

1985  Resultatet (skuespil)

1985  Svineavl (skuespil)

1989  Katastrofe

1992  Breve (noveller)

1996  Kulturlandsbyen

1999  Af ord (noveller)

2001  Det eftersøgte barn (skuespil)

2001  Farer på skolevejen (børnebog)

2002  Et ansigt og en brækket arm (børnebog)

2002  Noveller (samlet udg.)

2002  Sommerfest under jorden (skuespil)

2003  Jern (noveller)

2004  Astrid

2005  Lokale historier (noveller)

2007  Mærkedage

2010  Phase

2012  Hjertet slår og slår

2015  Feriebørn

 

Feriebørn af Jens Smærup Sørensen

af Lars Poulsend. 31. oktober 2015
Med udgangspunkt i nogle gamle dagbogsnotater, skriver Arne Beltoft direkte til sine læsere, der i dette tilfælde er hans kommende hustru Malene, og hans advokat Ole, kaldet Den Retfærdige. Arne har nemlig et ærinde, der kræver at begge parter bliver overtalt til at gå med på hans idé. Derfor får de begge lidt “baggrundsviden” – […]

Hjertet slår og slår af Jens Smærup Sørensen

af Lars Poulsend. 12. marts 2015
Kristian er professor i historie. Han er også i Himmerland hvor hans far er ved at dø på et plejehjem. Det tager bare så lang tid, fordi hans hjerte slår og slår, som en af hjemmets ansatte formulerer det. Faderen var en stor mand engang. Gårdmand på egen gård, med flere ansatte. Han ville alle […]

Phase af Jens Smærup Sørensen

af Susanne Hilligsø Sørensend. 5. november 2010
Andy Thomassen er dramachef på TV Tretten. Han er ved at skrive sin selvbiografi og har en del spekulationer over, hvorvidt den skal skrives i 1. person ental, jeg, eller i 3. person ental, han. Andys liv ændrer sig dramatisk en dag han kommer hjem fra teateret med sin kone. I huset finder de et […]

Breve af Jens Smærup Sørensen

af Gert Medomd. 11. maj 2009
Vi betragter vel normalt sproget som noget, der afdækker og klargør sammenhænge. At det ikke nødvendigvis altid er sådan, vil man opleve ved en læsning af ”Breve”. Dog vil den opmærksomme læser se, at sproget alligevel overlister fortælleren og afslører, hvad der forsøges skjult.. Bogen er bygget op som en novellesamling med 4 breve, omend […]

Mærkedage af Jens Smærup Sørensen

af Jette S. F. Holstd. 26. marts 2008
Jens Smærup Sørensen har udgivet bøger siden 1971, og blandt anmeldere og litteraturfolk har han gennem alle årene været vellidt. Allerede hans anden bog “At ende som eneboer” fra 1972 udløste Statens Kunstfonds 3-årige stipendium, og det er blevet til mange flere anerkendelser gennem årene. Ikke desto mindre tror jeg godt, at man kan sige, […]

Mærkedage af Jens Smærup Sørensen

af Lars Poulsend. 2. november 2007
En utrolig bog. Utroligt velskrevet. Utroligt svær at læse, og utroligt svær at finde rundt i. ”Mærkedage”, er mit første møde med Jens Smærup Sørensen, men helt klart ikke mit sidste. Jeg er bare vild med den måde han skriver på. I ”Mærkedage” følger vi to familier i den lille nordjyske by Staun. Vi følger […]