NYESTE
Født:
1963, Danmark
Fotograf:
Nils Lund

Jens Henrik Jensen

Jens Henrik Jensen, født 1963, i Søvind ved Horsens. Uddannet journalist. Over næsten 25 års ansættelse på Dagbladet JydskeVestkysten i Esbjerg både sportsjournalist, redaktionssekretær, nyhedsredaktør og nyhedschef.

Fuldtidsforfatter siden 2015.

Bibliografi

1997  Wiener Ringen

1997  Kællingen i Kraków

1999  Hofnarren i Murmansk

2002  Ulven i Banja Luka

2004  Økseskibet. En Nina Portland-thriller

2007  Kulmanden

2010  Spøgelsesfangen

2012  De hængte hunde

2014  De mørke mænd

2016  De frosne flammer

 

De hængte hunde af Jens Henrik Jensen

af Lars Poulsend. 13. september 2018
I lang tid har jeg hørt folk rose Jens Henrik Jensens bøger om den tidligere jægersoldat Niels Oxen, og derfor måtte det efterhånden være på tide at få begyndt på serien. Første bind, med titlen “De hængte hunde”, er en spøjs blanding af amerikansk actionfilm rørt sammen med lige dele Rambo og James Bond. Det […]

Lupus af Jens Henrik Jensen

af Vibeke Holm Andersend. 6. september 2018
Niels Oxen lider af posttraumatisk stress. Han holder sig mest for sig selv, plages af mareridt, og forlader helst først sin lejlighed efter mørkets frembrud. Lyspunktet i hans liv er samværet med sønnen – men deres forhold er ikke så tæt som han kunne ønske. Oxen interesserer sig for ulve – Canis Lupus – men turene til […]

De frosne flammer af Jens Henrik Jensen

af Bjarne Jensend. 4. oktober 2016
“Oxen-trilogien” startede med “De hængte hunde” (2012), fortsatte i “De mørke mænd” (2014) og afsluttes nu med “De frosne flammer”. I “De mørke mænd” blev vi efterladt med en cliffhanger, hvor Oxen blev skudt i smadder med en raket i sin båd ud for Sveriges kyst. Det er vel ikke så overraskende, at Oxen naturligvis […]

De hængte hunde af Jens Henrik Jensen

af Bjarne Jensend. 20. juli 2016
Niels Oxen er Danmarks højst dekorerede soldat. Medaljerne har han fået tildelt for sin indsats i kri­gen på Balkan og i Afghanistan. Desværre er han også ramt at Post-traumatisk stress syndrom, og har derfor meldt sig ud af samfundet. Han finder sin mad i diverse supermarkeders affaldscontaine­re, og holder sig fra andre mennesker. En dag […]

De mørke mænd af Jens Henrik Jensen

af Christian Møgeltoftd. 5. marts 2015
En ung museumsinspektør myrdes med to skud i hovedet på Nyborg Slot – i en meget symbolsk sal, hvor det mytiske skyggeparlament, Danehof, holdt til. Mordet hvirvler op i en gammel sag om nogle hængte hunde, som sendte den tidligere jægersoldat Niels Oxen på hovedkuls flugt. Nu tvinges han op til overfladen og må modvilligt […]

De mørke mænd af Jens Henrik Jensen

af SANTANAd. 23. oktober 2014
Krigsveteranen Niels Oxen – posttraumatiseret og samtidig den højst dekorerede soldat – og Margrethe Franck fra Politiets Efterretningstjeneste er hovedpersonerne i denne hæsblæsende spændingsroman. Soldatens liv, der primært foregår i det skjulte i skovene hvor der er fredeligt og roligt beskrives, og man fornemmer hurtigt at det ikke er idyllen, han søger. Hans hemmelighed er […]