NYESTE
Født:
1963, Danmark
Fotograf:
Nils Lund

Jens Henrik Jensen

Jens Henrik Jensen, født 1963, i Søvind ved Horsens. Uddannet journalist. Over næsten 25 års ansættelse på Dagbladet JydskeVestkysten i Esbjerg både sportsjournalist, redaktionssekretær, nyhedsredaktør og nyhedschef.

Fuldtidsforfatter siden 2015.

Bibliografi

1997  Wiener Ringen

1997  Kællingen i Kraków

1999  Hofnarren i Murmansk

2002  Ulven i Banja Luka

2004  Økseskibet. En Nina Portland-thriller

2007  Kulmanden

2010  Spøgelsesfangen

2012  De hængte hunde

2014  De mørke mænd

2016  De frosne flammer

2018  Lupus

 

De mørke mænd af Jens Henrik Jensen

af Lars Poulsend. 8. november 2018
Af en eller anden grund havde jeg i lang tid forvekslet Jens Henrik Jensens serie om Niels Oxen, med Thomas Rathsacks serie om jægersoldaten Michael Plessner. Da jeg ikke var specielt begejstret for Rathsacks bøger, kom jeg aldrig i gang med Jensens serie om Oxen. Indtil det pludselig gik op for mig at der var […]

Lupus af Jens Henrik Jensen

af Ulla Weishauptd. 23. oktober 2018
Så er Niels Oxen igen på banen. Lupus er dog ikke en fortsættelse af Danehof trilogien, men en selvstændig bog, men når det er sagt, er der mange ting i bogen der peger tilbage til de tre bøger. Hovedpersonen er stadig den tidligere jægersoldaten Niels Oxen, han er flyttet til Vangede og forsøger at få […]

De hængte hunde af Jens Henrik Jensen

af Lars Poulsend. 13. september 2018
I lang tid har jeg hørt folk rose Jens Henrik Jensens bøger om den tidligere jægersoldat Niels Oxen, og derfor måtte det efterhånden være på tide at få begyndt på serien. Første bind, med titlen “De hængte hunde”, er en spøjs blanding af amerikansk actionfilm rørt sammen med lige dele Rambo og James Bond. Det […]

Lupus af Jens Henrik Jensen

af Vibeke Holm Andersend. 6. september 2018
Niels Oxen lider af posttraumatisk stress. Han holder sig mest for sig selv, plages af mareridt, og forlader helst først sin lejlighed efter mørkets frembrud. Lyspunktet i hans liv er samværet med sønnen – men deres forhold er ikke så tæt som han kunne ønske. Oxen interesserer sig for ulve – Canis Lupus – men turene til […]

De frosne flammer af Jens Henrik Jensen

af Bjarne Jensend. 4. oktober 2016
“Oxen-trilogien” startede med “De hængte hunde” (2012), fortsatte i “De mørke mænd” (2014) og afsluttes nu med “De frosne flammer”. I “De mørke mænd” blev vi efterladt med en cliffhanger, hvor Oxen blev skudt i smadder med en raket i sin båd ud for Sveriges kyst. Det er vel ikke så overraskende, at Oxen naturligvis […]

De hængte hunde af Jens Henrik Jensen

af Bjarne Jensend. 20. juli 2016
Niels Oxen er Danmarks højst dekorerede soldat. Medaljerne har han fået tildelt for sin indsats i kri­gen på Balkan og i Afghanistan. Desværre er han også ramt at Post-traumatisk stress syndrom, og har derfor meldt sig ud af samfundet. Han finder sin mad i diverse supermarkeders affaldscontaine­re, og holder sig fra andre mennesker. En dag […]