NYESTE
Født:
1959, Danmark
Fotograf:
Robin Skjoldborg, 2014

Jens Christian Grøndahl

Født i Lyngby.
Modtog i 1998 De Gyldne Laurbær for “Lucca”.

Læs mere her.

Bibliografi

1985  Kvinden i midten

1986  Syd for floden

1988  Rejsens bevægelser

1990  Det indre blik

1991  Skyggen i dit sted

1992  Dagene skilles

1993  Stilheden i glas

1994  Indian summer

1995  Ved flodens munding (essays) 

1996  Tavshed i oktober

1998  Lucca

1998  Night Mail (essays) 

1999  Hjertelyd

1999  Hvor var vi lykkelige & De sorte skove (skuespil) 

2000  Virginia

2002  Et andet lys

2004  Piazza Bucarest

2006  Røde hænder

2008  Fire dage i marts

2010  Det gør du ikke

2012  Før vi siger farvel

2014  Jernporten

2015  Hjemme i Europa (essay)

2017  Det er ligesom et digt

 

Det er ligesom et digt af Jørgen Leth og Jens Christian Grøndahl

af newyorkcitygirld. 1. januar 2018
I løbet af de seneste år har landets forlag udgivet en del samtalebøger. Jeg har i videst muligt omfang holdt mig væk fra disse samtalebøger, fordi jeg har haft en fordom om, at disse samtalebøger er meget overfladiske og sikkert også forglemmelige. For at teste om jeg har ret i min fordom, har jeg nu […]

Tit er jeg glad af Jens Christian Grøndahl

af Ann-Kristined. 21. august 2017
Hvordan håndterer man livet, når ens livsledsager gennem mange år dør og hvor længe kan fortidens spøgelser præge de efterladtes liv? Ellinor er navnet på hovedpersonen i denne bog af Jens Christian Grøndahl og hun fortæller om sit liv til sin afdøde veninde Anna. Hun har netop mistet den mand, som hun boede sammen med […]

Hjemme i Europa af Jens Christian Grøndahl

af e-laeserend. 30. april 2015
Jens Christian Grøndahl har skrevet dette essay under et ophold på Det Danske Akademi i Rom i april 2014. Forfatteren kommer langt omkring, og den filosofiske tilgang til de forskellige problematikker fornægter sig ikke. Grøndahl har læst filosofi på et tidspunkt og citerer i dette essay rigtig mange af fortidens store tænkere som f.eks. Voltaire, […]

Jernporten af Jens Christian Grøndahl

af MartinHandbergd. 24. april 2015
“Jernporten” opererer med en navnløs jeg-fortæller. Han befinder sig i geografisk forstand i Rom, hvor han stille og tilbagetrukket ‘fejrer’ sin 60-års fødselsdag. Mentalt krydser han grænser og åbner op for refleksion over sit liv. Han dykker ned i to afgørende erindringsglimt. I det første erindringsglimt rammer han sin studietid. Han voksede op med Karl […]

Jernporten af Jens Christian Grøndahl

af e-laeserend. 19. februar 2015
Jens Christian Grøndahl har igen gjort det! – Han har skrevet en vedkommende og livsnær roman om en ganske almindelig mand og hans liv på godt og ondt. Bogen er skrevet i jeg-form, og fortælleren/forfatteren analyserer gennem hele bogen forskellige forhold, som har bragt ham i den situation, han lige nu befinder sig i. Han […]

Før vi siger farvel af Jens Christian Grøndahl

af Vibeke Holm Andersend. 30. september 2012
Barbara er en ung kvinde på 36 år. Hun lever på 6. år sammen med den ca. 30 år ældre fotograf Marcus. Barbara er adopteret fra Indien, og har haft en ret almindelig opvækst i Vestjylland med forældrene Judith og Erik. “De andre børn havde ikke ladet sig mærke med at hun skilte sig ud. […]