NYESTE
Født:
1968, Danmark
Fotograf:
Miklos Szasbo

Jens Blendstrup

Født i Århus.
Cand. mag. i historie og litteratur. JB er også forfatter til flere radiospil.

Bibliografi

1994  Mennesker i en mistbænk (noveller) 

1999  Dame til fornuftige priser (billedroman) 

2000  Laterna vagina (noveller) 

2001  Kig ind (børnebog) 

2003  Kvinden adskilt i hoveddele (billedtekster) 

2004  Gud taler ud

2006  Søstrene Knudsen raser ud og tre andre spil (skuespil) 

2007  Alle dage – kiksekage (erindring) 

2007  Pludselig flæben (noveller) 

2008  Toværelses med lykkelig udgang (prosa) 

2009  Kolumbus Kristensen rykker ud (børnebog) 

2010  Bombaygryde

2012  Berlin – øjenvidnevariationer (reportage) 

2014  Luskefisefortællinger

2016  Slagterkoner og bagerenker

 

Slagterkoner og bagerenker af Jens Blendstrup

af nordstrandend. 7. november 2016
Det var skønt at komme ned i tempo og lade mig hylde ind i Jens Blendstrups finurlige univers og historie om Jørgen, en midaldrende elektriker, der efter et livslangt ansættelsesforhold bliver fyret fra Due-El officielt på grund af dårlige tider, men reelt fordi mester kan få polske arbejdere meget, meget billigere. Heldigvis har Jørgen en […]

Gud taler ud af Jens Blendstrup

af newyorkcitygirld. 3. juli 2012
“Gud taler ud” kan godt kaldes en biografi, der handler om forfatterens far, men bogen er i lige så høj grad en fortælling om forfatterens barndom, der beskrives i ultrakorte kapitler. De små kapitler – eller fortællinger om man vil – beskriver hændelser, hvori faderen (kaldet Gud) spiller hovedrollen, mens familiens øvrige medlemmer er bipersoner, […]

Berlin – øjenvidnevariationer af Jens Blendstrup

af Simon Rohde Kure Hamannd. 14. maj 2012
“Vi havde ikke så meget at sige til hinanden. Vi talte i stød, hvis du forstår.” Berlin – øjenvidnevariationer er det andet samarbejde mellem forfatteren Jens Blendstrup og fotografen Lars Gundersen (det første var bogen ’Toværelses med Lykkelig Udgang’). Bogen blev undfanget under to besøg i Berlin, hvor de hver især har ladet sig inspirere […]

Bombaygryde af Jens Blendstrup

af Lars Poulsend. 20. juli 2011
Finurlig, spøjs og særdeles god og indholdsrig læseoplevelse. Leif spiller Matador med sin far. Det har han gjort så ofte før, men lige netop dette spil, viser sig, at få helt uventede konsekvenser for Leif. Han taber, hvilket han også har prøvet før. Men som spillets vinder, bestemmer Leifs far, at Leif skal ind som […]

Toværelses med lykkelig udgang af Jens Blendstrup

af Christina Andersend. 28. maj 2008
Titlen “Toværelses med lykkelig udgang” er en ret god indikation for indholdet. Bogen består af korte prosastykker, som er legende i en helt egen blanding af stand-up og poesi. Bogen er delt op i tre dele, som består af en første afdeling med billeder og tekster af “hjem”, anden del består af postkortagtige beskeder, og […]

Pludselig flæben af Jens Blendstrup

af Stig Jd. 16. juli 2007
“Pludselig flæben” er en lille genistreg af en novellesamling, hvor det gennemgående tema er eksistentialisme. Der er lagt en del fokus på det at forsvinde og det at miste. Det kan være sig selv, sin elskede eller blot ting der bliver væk. Trods titlen er det ikke ren grådkvalt læsning, men nærmere tankevækkende tekster med […]