NYESTE
Født:
1962, USA

Jennifer Egan

Født i Chicago og opvokset i San Francisco. Bor i Brooklyn.
Har en universitetsgrad i engelsk litteratur.
2011: Modtager Pulitzerprisen for “A Visit from the Goon Squad” (da: Tæskeholdet banker på)

Bibliografi

1993  Emerald City (noveller) *

1995  The Invisible Circus (noveller) *

2001  Look At Me *

2006  The Keep (noveller) *

2010  Tæskeholdet banker på

2013  Sort boks

2014  Se på mig

*) Ikke udgivet på dansk

 

Sort Boks af Jennifer Egan

af Ann-Kristined. 23. november 2015
Hvordan kommer man tættest på en fjende og hvordan slipper man bedst afsted fra samme? Egan har med ”Sort Boks” skrevet en kort bog på 102 sider i Twitterformat. Den udkom i USA tilbage i 2012 og skabte en del debat, da det at udgive en kortroman på et socialt medie er noget nyt og […]

Tæskeholdet banker på af Jennifer Egan

af Christian Møgeltoftd. 31. oktober 2012
Pulitzer Prize
Tiden er som et tæskehold, der ubønhørligt tropper op og uddeler øretæver. Ingen går ram forbi, life’s a bitch. I 13 ‘short stories’ viser Jennifer Egan, hvad tidens tæsk kan forårsage af større og mindre ulykker for en række menneskeskæbner. Persongalleriet i samtlige historier er stort set ens, men synsvinklen varierer fra gang til gang. […]

Tæskeholdet banker på af Jennifer Egan

af Helene Straarupd. 13. maj 2012
Pulitzer Prize
  Med sprogligt overskud og klogskab får Egan os med ind i årtierne før og efter 11. september ved at flette forskellige personers historier sammen til en sammenhængende fortælling om tidens gang; om hvordan “tiden banker på” som et tæskehold. Om ungdommens drømme og forventninger, om midtvejskriser og skilsmisser, om blegnet berømmelse og om minder […]

Tæskeholdet banker på af Jennifer Egan

af Christina Andersend. 11. maj 2012
Pulitzer Prize
  En række forskellige mennesker kommer til orde i hver deres kapitel i “Tæskeholdet banker på”. Handlingen strækker sig fra 1960erne og frem til 202+. En gruppe unge med eget band: Bennie, som ikke spiller særlig godt men har sans for at finde dem der gør. Rhea med fregnerne, der stille iagttager gruppens interne dynamik, […]