NYESTE
Født:
1940, England

Jeffrey Archer

Født i Western Super Mare, England.
“To fjender” (Kane and Abel, 1980) er også udkommet under titlen “Rivalerne”. Det er ikke samme bog, som udkommer fire år senere, hvor et andet forlag vælger at udgive “First Among Equals” (1984) med den allerede brugte titel: “Rivalerne”.

Bibliografi

1976  Stjålne penge varer ikke længe

1978  Skal vi sige det til præsidenten?

1980  A Quiver Full of Arrows (noveller) *

1980  To fjender

1982  En plads på toppen

1984  Rivalerne

1986  Farligt efterspil

1988  A Twist in the Tale (noveller) *

1991  Den store drøm

1993  Honour Among Thieves*

1994  Beyond Reasonable Doubt (skuespil) *

1994  The First Miracle (billedbog) *

1994  Twelve Red Herrings (noveller) *

1998  The Collected Short Stories (samlet udg.) *

1998  The Eleventh Commandment*

1998  The Fourth Estate*

2000  To Cut a Long Story Short (noveller) *

2001  The Accused*

2002  Sons of Fortune*

2011  Hvor der er vilje

2012  Faderens synder

 

*) Ikke udgivet på dansk

 

En velbevaret hemmelighed af Jeffrey Archer

af Lars Poulsend. 6. november 2017
Dette tredje bind af Jeffrey Archers Clifton-krønike, tager sin begyndelse netop som 2. Verdenskrig er overstået. Retssagen om hvorvidt det er Harry eller Giles der skal arve hele Clifton imperiet bliver afgjort, og der falder så småt ro på tingene. Så meget som der nu kan falde ro på i Archers fortælling, for selvfølgelig er […]

Faderens synder af Jeffrey Archer

af Lars Poulsend. 28. september 2017
Selv om man kan hævde at “Faderens synder”, ligesom forgængeren “Hvor der er vilje”, mere eller mindre er én lang kliché, så er det i mine øjne en velskrevet kliché i hvis selskab man befinder sig særdeles godt. For vel er historien om den stakkels dreng der er vokset op under fattige kår, men alligevel […]

Hvor der er vilje af Jeffrey Archer

af Lars Poulsend. 23. august 2017
Hvis man er til historiske familiekrøniker, er Jeffrey Archers Clifton krønike vist ikke til at komme udenom. Efter at have læst første bind, har jeg en fornemmelse af at div. filmfolk nødvendigvis må være i fuld gang med at konvertere Archers flotte fortælling til en værdig afløser for “Downton Abbey”, “Herskab og tjenestefolk”, og lignende […]

The eleventh commandment af Jeffrey Archer

af pfd. 26. september 2003
Jeffey Archers bøger er nogenlunde lige så subtile som en træsko midt i fjæset. Det her er humorforladt spion-litteratur der nok egner sig bedst til en regnvejrsdag i sommerhuset. Hvis man holder mange tissepauser undervejs kan denne roman sagtens holde en hel dag. Hovedpersonen Connor Fitzgerald er CIAs hotteste lejemorder, og en fin fyr. I […]