NYESTE
Født:
1959, England

Jeanette Winterson

Født i Manchester, England. Opvokset i Accrington. Bor skiftevis i Gloucestershire, i London og i Paris.

Har en universtitetsgrad i Engelsk fra Oxford Universitet. Skriver desuden i flere aviser, bl.a. The Times og The Guardian.

 

Bibliografi

1985  Boating For Beginners

1985  Der er andre frugter end appelsiner (selvbiografisk roman)

1987  Passionen

1989  Kirsebærrets køn

1992  Skrevet på kroppen

1997  Gut Symmetries*

1998  The World and Other Places*

2000  Powerbook’en

2003  Kongen af Capri (billedbog)

2004  Fyrpasseren

2006  Pigen med det gyldne ansigt (ungdomsbog)

2015  Tidens kløft

 

Tidens kløft af Jeanette Winterson

af Line Holm Andersend. 27. juli 2016
Leo er mistænksom. Han stoler ikke længere på sin kone MiMi, men er overbevist om, at hun har en affære med hans bedste ven, Xeno. Det barn, hun venter, er sikkert heller ikke hans, men Xenos! Leos jalousi overtager ham, og får ham til at ændre adfærd, og gør ham utilregnelig. I jalousi sender han […]

Fyrpasseren af Jeanette Winterson

af Christina Andersend. 18. juni 2007
”Fyrpasseren” er en smuk, vild, poetisk og bevægende roman. Den er skrevet, så du hiver efter vejret, billederne står så skærende klart, at du må lukke øjnene et øjeblik, før du læser videre. Historien om den forældreløse Silver, der vokser op hos en gammel, blind fyrpasser, Pew, er så smuk, at man ikke bare kunne […]

Pigen med det gyldne ansigt af Jeanette Winterson

af Carina Sørensend. 11. april 2007
“Og det er nu, det sker. Tiden er blevet uregerlig. Nogle sekunder, minutter, timer er længere end andre. Nogle er kortere. Vi ved ikke, hvordan det kan ske, men det sker. Tidsstrukturen er begyndt at regne, og gennem revnerne og sprækkerne ser vi fortiden dukke frem. Også fremtiden viser sig ind imellem. Du har uden […]