NYESTE
Født:
1924, Belgien

Jean-Michel Charlier

Født i Liege. Startede egentlig ud som tegner, men Jijé fik ham overbevist om, at hans talent var som forfatter. Mest kendt for ‘Luftens ørne’ og ‘Blueberry’.

Død 1989.

Bibliografi

1965  Fort Navajo
1966  Torden i vest
1967  Ensomme Ørn
1968  Dødens hovslag
1969  Det store opgør
1969  Manden med sølvstjernen
1970  Jernhesten
1970  Manden med stålnæven
1971  Siouxerne på krigsstien
1971  General Guldmanke
1972  Den gale tyskers guldmine
1972  Genfærdet skyder med guldkugler
1973  Chihuahua Pearl
1973  ½ million dollars værd!
1974  Ballade om en ligkiste
1974  Lovløs
1975  Angel Face
1975  Den unge Blueberry
1979  En yankee ved navn Blueberry
1979  Blåjakken Blueberry
1980  “Brækket Næse”
1980  Den lange march
1980  Jerry Cornelius’ hermetiske garage
1982  Indianerne, der blev væk
1983  Det sidste kort
1986  Hvor sporet ender
1990  Arizona Love
2019  Blueberry – De samlede eventyr 1 (samlealbum)
2019  Blueberry – De samlede eventyr 2 (samlealbum)

 

Blueberry – De samlede eventyr 2 af Jean Michel Charlier og Jean Giraud

af Bjarne Jensend. 13. august 2019
Forlaget Cobolt er allerede klar med 2. bog i Blueberry serien, De samlede eventyr. Denne bog indeholder historierne Dødens hovslag, Det store opgør og Manden med sølvstjernen. De udkom første gang i 1965-66 i det franske tegneseriehæfte, Pilote, og først nogle år senere som albums. I Cobolts udgave står tegninger og farve nøjagtig som i […]

Blueberry – De samlede eventyr 1 af Jean Michel Charlier & Jean Giraud

af Bjarne Jensend. 2. juli 2019
Løjtnant Blueberry storsmiler på forsiden af det nye samlealbum, og det gør undertegnede anmelder også. Et glædeligt gensyn med den nok bedste westerntegneserie nogensinde, og det er helt på sin plads med en ny udgave: Ikke alene er den nyoversat, men også restaureret, i større format og står fuldstændig som på orginalerne fra 1963. I […]