NYESTE
Født:
1938, Frankrig

Jean Giraud (Moebius)

Jean Henri Gaston Giraud var en fransk tegner og forfatter. Han blev mest kendt for western serien Blueberry, som han lavede sammen med Jean Michel Charlier. Giraud begyndte i 60’erne at tegne under pseudonymet Moebius, hvor han eksperimenterede ud i fantasy og science fiction, hvor de mest kendte værker er serien om “Jerry Cornelius’ hermetiske garage” og “John Difool” serien.

Han har ligeledes været tilknyttet film som Alien, Dybet, Willow, Tron og Det femte element.

Død 2012.

Bibliografi

1965  Fort Navajo
1966  Torden i vest
1967  Ensomme Ørn
1968  Dødens hovslag
1969  Det store opgør
1969  Manden med sølvstjernen
1970  Jernhesten
1970  Manden med stålnæven
1971  Siouxerne på krigsstien
1971  General Guldmanke
1972  Den gale tyskers guldmine
1972  Genfærdet skyder med guldkugler
1973  Chihuahua Pearl
1973  ½ million dollars værd!
1974  Ballade om en ligkiste
1974  Lovløs
1975  Angel Face
1975  Den unge Blueberry
1979  En yankee ved navn Blueberry
1979  Blåjakken Blueberry
1980  “Brækket Næse”
1980  Den lange march
1980  Jerry Cornelius’ hermetiske garage
1982  Indianerne, der blev væk
1983  Det sidste kort
1986  Hvor sporet ender
1990  Arizona Love
1991  På ordre fra Washington
1993  Mission Sherman
1995  Mister Blueberry
1997  Tombstone
1999  Geronimo
2000  Blodig grænse
2003  OK Corral
2005  Dust
2007  Apache
2019  Blueberry – De samlede eventyr 1 (samlealbum)
2019  Blueberry – De samlede eventyr 2 (samlealbum)

 

 

Blueberry – De samlede eventyr 2 af Jean Michel Charlier og Jean Giraud

af Bjarne Jensend. 13. august 2019
Forlaget Cobolt er allerede klar med 2. bog i Blueberry serien, De samlede eventyr. Denne bog indeholder historierne Dødens hovslag, Det store opgør og Manden med sølvstjernen. De udkom første gang i 1965-66 i det franske tegneseriehæfte, Pilote, og først nogle år senere som albums. I Cobolts udgave står tegninger og farve nøjagtig som i […]

Blueberry – De samlede eventyr 1 af Jean Michel Charlier & Jean Giraud

af Bjarne Jensend. 2. juli 2019
Løjtnant Blueberry storsmiler på forsiden af det nye samlealbum, og det gør undertegnede anmelder også. Et glædeligt gensyn med den nok bedste westerntegneserie nogensinde, og det er helt på sin plads med en ny udgave: Ikke alene er den nyoversat, men også restaureret, i større format og står fuldstændig som på orginalerne fra 1963. I […]

Marshal Blueberry af Jean Giraud

af Bjarne Jensend. 15. februar 2019
I 2019 begynder forlaget Cobolt at udgive en ”…definitiv samlebindsudgave af hovedserien Blueberry”. Dette er vi mange der ser frem til. Egmonts mere end 10 år gamle udgave af serien er for længst udsolgt, så der er en god grund til at udgive det hele igen. Marshall Blueberry er en slags spinoff serie i tre […]

Jerry Cornelius’ hermetiske garage af Moebius

af Bjarne Jensend. 26. februar 2017
“Jerry Cornelius’ hermetiske garage” er et af de her mesterværker indenfor tegneserien, som man ikke bare lige glemmer. Udgivet i 1982 af Runepress i sort/hvid. I 1990 udgav Carlsen en udgave i farver med en introduktion af Moebius selv og endelig udgav Faraos Cigarer endnu en farveudgave i 2013 med forhistorien ‘Major Fatal’ (og en […]