NYESTE
Født:
1961, Frankrig

Jean-Christophe Grangé

Født i Paris, Frankrig.

Læs mere her.

Bibliografi

1994  Le Vol des Cigognes *

1998  De blodrøde floder

2000  Stenkoncilet

2003  Ulvenes rige

2004  Den sorte linje

2007  Dødspagten

2009  De døde sjæles skov

2010  Forbarm dig

2012  Rejsende uden bagage

 

  *) Ikke udgivet på dansk

 

Rejsende uden bagage af Jean-Christophe Grangé

af Christian Møgeltoftd. 12. januar 2014
Denne formidable krimi er som en russisk dukke. Eller et løg. Du skræller et lag af, og indenunder gemmer sig et nyt lag. Og et nyt. Og et til. Og overraskelserne bliver bare ved med at åbenbare sig, lige til den bitre ende. Frankrigs store krimiforfatter, Jean-Christophe Grangé, har i mange af sine murstensromaner excelleret […]

De døde sjæles skov af Jean-Christophe Grangé

af Christian Møgeltoftd. 25. maj 2013
Den unge undersøgelsesdommer Jeanne Korowa har hele livet haft et brændende ønske om at få lov til at opklare et rigtigt væmmeligt mord. Almindelige sager om banal vold og bedragerier keder hende. Og pludselig får hun i dén grad sit ønske opfyldt. En tilsyneladende splittergal morder bevæbnet med en flintesten maltrakterer og fortærer delvis tre […]

Den sorte linje af Jean-Christophe Grangé

af nordstrandend. 20. juni 2011
Nogle gange skal man huske at læse anmeldelserne hos Bogrummet inden man kaster sig ud i en ny forfatter. Ifølge anmeldelserne her lever bogen her ikke op til Jean-Christophe Granges tidligere bøger. Trist for mig – for det er første gang jeg stifter bekendtskab med forfatteren, og jeg er ikke imponeret. Jeg havde købt den […]

Forbarm dig af Jean-Christophe Grangé

af Jens Markvardsend. 8. juli 2010
En præst er blevet myrdet lige ved siden af kirkeorglet. Lionel Kasdan, pensioneret kriminalbetjent og ivrig kirkegænger forsøger indædt at finde morderen. Samtidig er politiet på sagen. Det samme er en narkoafhængig gadebetjent med speciale i kriminalitet mod børn. Det minder fra starten af om Grangés glimrende debut ‘De blodrøde floder’. To betjente der arbejder […]

Dødspagten af Jean-Christophe Grangé

af Jens Markvardsend. 13. februar 2009
Cirka 666 siders ren djævelskab. Efter fadæsen med ‘Den sorte linie’ forsøger Grangé sig med en krimi der har djævelen og satanisme som tema. Der berettes ud fra førstepersonsfortælleren Mathieu Durey, kriminalbetjent i drabsafdelingen i Paris. Mat og hans makker Luc er begge stærke katolikker, om end det hurtigt skal vise sig at Luc er […]

Den sorte linje af Jean-Christophe Grangé

af Jens Markvardsend. 23. maj 2007
Hvis navnet Jean-Christophe Grangé giver genklang hos dig, er det måske fordi du kender hans mesterlige ”Blodrøde floder”. Desværre når ”Den sorte linie” slet ikke op på det niveau. En journalist forsøger gennem sin research og korrespondance med en dødsdømt seriemorder at finde en forståelse af hvad ”det onde” er, der driver en morder. En […]