NYESTE
Født:
1937, Danmark

Jan Stage

Født på Frederiksberg.

Arbejdede som korrespondent i Latinamerika i mange år og debuterede allerede i 1963 som forfatter med en digtsamling.

Død 2003

Bibliografi

1963  I morgen min ven (digte)

1985  Fare, fare krigsmand

1986  Vindløberen

1987  Kains alternativ

1988  Neptun-komplottet

1989  I gribbens øje

1990  Øje for øje

1991  Flugtvejr

1992  Tre dage før regnen

1993  Den sidste soldat

1994  Delfinens smil

1996  Det elvte bud

1997  De andres krig

1998  Tilfældets kyst

2000  I herskerens spejl

2000  Noget på spil

2001  En kugle fra en ven

2001  Et kys fra Kaliningrad

2001  Saltsøen (noveller)

2002  Den cubanske fælde

 

Flugtvejr af Jan Stage

af Hans Christian Davidsend. 14. oktober 2011
Afdøde Jan Stage var især i 1980erne kendt som krigskorrespondent i blandt andet Mellemøsten og Mellemamerika. Han tillagde sig et macho-image, og det syntes han ganske tilfreds med. Nogle tog ham i at klippe en hæl og en tå, og i hans spændingsromaner smuttede den korrekte stavning på lokaliteter også i ny og næ. Men […]

Neptun-komplottet af Jan Stage

af Hans Christian Davidsend. 14. oktober 2011
Danskerne har taget Leif Davidsen til sig. Og afdøde Jan Stages forfatterskab er blevet trængt lidt i baggrunden. Hans spændingsromaner byder ellers på hæsblæsende oplevelser, hvor det politiske spil i Danmark sættes under international lup. Neptun-Komplottet hører til en af Jan Stages første spændingsromaner – velskreven og underholdende, men dog af i går. Romanen udkom […]

Øje for øje af Jan Stage

af Knud Hoved. 13. marts 2004
Dette er første gang, jeg læser en roman af Jan Stage, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang. ”Øje for Øje” er en yderst velskrevet spændingsroman af internationalt format. Bogen tager udgangspunkt i et emne, som er endnu mere aktuelt i dag (2004), end da Jan Stage skrev den i 1990. Lægevidenskabens hastigt voksende […]