NYESTE
Født:
1953, Norge

Jan Kjærstad

Født i Oslo, Norge.

Læs mere her.

Bibliografi

1980  Kloden dreier stille rundt (noveller) *

1982  Speil *

1984  Homo Falsus eller Det perfekte mord

1987  Det store eventyr

1989  Jagten på de skjulte vaffelhjerter (billedbog) 

1989  Menneskets matrise (essays) *

1990  På randen

1993  Forføreren

1995  Hos Sheherasad, fantasiens dronning (billedbog) *

1996  Erobreren

1997  Menneskets felt (essays) 

1999  Opdageren

2002  Tegn til kærlighed

2005  Kongen af Europa

2008  Jeg er brødrene Walker

2013  Normans område

2016  Slægters gang

2017  Storefjeld

 

Erobreren af Jan Kjærstad

af Christian Møgeltoftd. 17. februar 2019
“At et heltebilleder er knust, betyder jo ikke, at det er umuligt at sætte det sammen igen, om end til et andet billede.” “Erobreren” er andet bind af Jan Kjærstads herostratisk berømte Wergeland-trilogi. Og hvor bind 1 – “Forføreren” – virtuost tegnede en nærmest mytisk helteskikkelse ud af tv-kendissen og multimennesket Jonas Wergeland, går fortsættelsen […]

Forføreren af Jan Kjærstad

af Christian Møgeltoftd. 17. februar 2019
Forføreren hedder Jonas Wergeland. Med sin enestående tv-serie, At tænke stort, om 23 berømte nordmænd, forfører han hele det norske folk. Og med sin magiske pik og sit karismatiske ansigt forfører han en perlerække af smukke kvinder, der siden hen skal blive førende skikkelser i det norske samfund. “Forføreren” er første bind i den norske […]

Opdageren af Jan Kjærstad

af Christian Møgeltoftd. 16. februar 2019
“Ekstrem tryghed kræver ekstrem brutalitet.” Margrete, som Jonas senere påstås at have myrdet, har taget ham med til Xi’an i et forsøg på at sætte hans sygelige jalousi i perspektiv. I den gamle kinesiske by befinder sig tusindvis af krigere skabt i terrakotta i naturlig størrelse. Kejser Qin ønskede sig denne hær som beskyttelse i […]

Storefjeld af Jan Kjærstad

af Christian Møgeltoftd. 7. august 2018
7 stjerner. Gid karakterskalaen rakte højere. For den norske stjerne(!)forfatter Jan Kjærstads klassisk spændende, analytisk skarpe og afsindigt velskrevne roman “Storefjeld” fortjener al mulig ros. Det er år siden, jeg har været så optaget af en bog. Både fordi den er elementært underholdende (gjorde hovedpersonen dét, han beskyldes for?), og fordi man bliver lidt klogere […]

Jeg er brødrene Walker af Jan Kjærstad

af Christian Møgeltoftd. 20. november 2012
Tuvalu-hændelsen. Sådan kalder 14-årige Odd Magnus Walaker sit fald på cyklen på Slottsplassen midt i Oslo. Han slår sig slemt, gør han, og det er selvfølgelig totalt Chaplin. Men da han rejser sig, er noget ændret. Han har fået flere dimensioner ind i sit liv, begriber mere, kan mere. Pludselig har han både w-potensen og […]

Tegn til kærlighed af Jan Kjærstad

af Britta Klitgaardd. 17. maj 2012
Jan Kjærstads roman, “Tegn til kærlighed” (2002) fortjener en omtale. Det er en charmerende fortælling indenfor den mere fabulerende del af postmoderne litteratur. Hovedperson, Cecilia, er grafisk designer og drevet af sin lidenskab: Hun vil skabe det perfekte alfabet – en skrift, der kan “give liv”. Håbet om dét knyttes til hendes søgen efter kærligheden, […]