NYESTE
Født:
1944, Sverige
Fotograf:
Peter Knutson

Jan Guillou

Født i Södertälje, Sverige. Bor i Stockholm.

Journalist. Har skrevet for forskellige aviser og tidsskrifter og lavet fjernsyn ved siden af sit omfattende forfatterskab, der blev indledt i 1971 og omfatter både fag- og skønlitteratur.

Læs mere her.

Bibliografi

1974  Den store afsløring

1981  Ondskaben

1986  Coq Rouge

1987  Den demokratiske terrorist

1988  I nationenes interesse

1989  Dine fjenders fjende

1990  Den agtværdige morder

1990  Gudernes bjerg (ungdomsbog) 

1991  Øje for øje

1992  Ingen mands land

1993  Den tabte sejr

1994  I hendes majestæts tjeneste

1995  En borger hævet over enhver mistanke

1995  Hamlon: en skitse til en mulig fortsættelse

1998  Vejen til Jerusalem

1999  Tempelridderen

2000  Riget ved vejens ende

2001  Arven efter Arn

2004  Tyvenes marked

2006  Madame Terror

2007  Fjenden i os selv

2008  Men ikke hvis det gælder din datter

2011  Brobyggerne – Det store Århundrede 1

2012  Dandy – Det Store Århundrede 2

2013  Mellem rødt og sort

 

1968 af Jan Guillou

af Knud Hoved. 28. april 2018
Syvende bind i “Det store Århundrede”, Jan Guillous romanserie om 1900-tallet. Det er et fantastisk projekt, den gode mand Jan Guillou er i gang med. Vi er nu nået op i 60’erne. Verden har lagt afstand til den store krig. Tyskerne slikker dog sårene. De er stadig under delvis administration fra både Øst og Vest. […]

Ægte amerikanske cowboybukser af Jan Guillou

af Knud Hoved. 20. december 2016
Sjette bind i “Det store Århundrede”, Jan Guillous romanserie om 1900-tallet. Det er et fantastisk projekt, den gode mand Jan Guillou er i gang med. Vi er nu nået op i 50’erne. 2. verdenskrig er slut, og det meste af Europa slikker sårene. Dog ikke Sverige, som kom meget let igennem krigen som neutral stat. […]

Blå Stjerne af Jan Guillou

af Knud Hoved. 4. januar 2016
Det femte bind i Jan Guillous slægtshistorie. Vi befinder os i Sverige og oplever krigen set fra et neutralt land. Det er både en interessant og usædvanlig vinkel, at se den anden verdenskrig på, og Guillou lægger ikke fingrene i mellem, når han beskriver de svenske myndigheders rolle i samarbejdet med tyskerne. Det skal dog […]

Ondskaben af Jan Guillou

af Susanne Hilligsø Sørensend. 4. november 2014
Erik er vant til slag. Skræmmende vant til dem. Hver dag ved middagsbordet er en afvejning af farens humør, så Erik kan sørge for ikke at få en større afstraffelse end at han kan stå model til den uden at komme til at græde. Erik udvikler et stort talent for at udstå og uddele tæv, […]

Den agtværdige morder af Jan Guillou

af Knud Hoved. 10. juni 2014
Efter at have læst de fleste af Jan Guillou’s bøger, faldt jeg lige over “Den agtværdige morder”. Det er den kedeligste bog, jeg til dato har læst af Jan Guillou. Jeg kæmpede mig igennem alle 461 sider fordi jeg tænkte, at nu måtte der da snart komme lidt gang i handlingen. Alle ingredienserne er der […]

Brobyggerne – Det store Århundrede 1 af Jan Guillou

af Ann-Charlotted. 26. marts 2014
Tre brødre fra en lille fiskerby uden for Bergen får en eventyrlig skæbne, da deres store teknologiske begavelse opdages. Bergens velgørenhedsloge, “Det Gode Formål” beslutter at bekoste drengenes uddannelse til diplomingeniører på Technische Hochschule i Dresden, som i slutningen af 1800-tallet anses for at uddanne verdens bedste ingeniører. Logen forventer til gengæld, at de tre […]